Csillagászat két keréken | MCSE

Csillagászat két keréken

Mikor:
2017. április 22, szombat @ 10:00
Helyszín:
Ajka, Sárcsi-kút
Kategóriák:

Az Úrkúti Csillagászati Klub és a BringAjka Egyesület szeretettel hívja a kerékpározás és a tudomány szerelmeseit egy családbarát, könnyed biciklitúrára, a Kab-hegy lábaira április 22-én (szombaton)!

A túra a Sárcsi-kúttól indul délelőtt 10 órakor. A táv 12 km.

A Sárcsi-kút Ajkáról egy kiaszfaltozott úton keresztül kocsival kényelmesen megközelíthető. A Csingeri úton végighaladva, a körforgalmat elérve, az első kijáraton kihajtva a Bartók Béla utcán végighaladva, lehajtva jobbra az erdei iskola irányába kell tovább menni. A Sárcsi-kút az erdei iskola után néhány kilométerrel található.

Összesen 4 állomást érintünk kerékpárjainkkal. Az 1. állomáson a „Meteorit tanyán” megállva megismerhetjük a földönkívüli kőzetek titkait, miközben kézbe vehetjük és megvizsgálhatjuk őket. A 2. állomáson, egy kellemes erdei pihenőnél napsütéses időben az ÚCsK napkályháján főtt „nap virsli” megkóstolása mellett a kihelyezett műszerekkel megvizsgálhatjuk a Nap felszínét.
A 3. állomáson, a Lugos-tetőn lévő „Messzelátó bázison” megcsodálhatjuk a hegy pazar panorámáját a kihelyezett nagyteljesítményű távcsövekkel.
A Sárcsi-kútra visszaérve a 4. állomás vízrakéta indítóállását próbálhatjuk ki. A vízzel működő rakétát bárki elindíthatja az indító platformról!

Végül a velünk tartó családok gyermekeinek szeretnénk apró kis ajándékokat átadni. Ezen felül egy totó kitöltésével pedig bárki nyerhet magának egy apró kis meteoritot, vagy egy klassz űrhajó papír makettet!

A kerékpáros túrázónknak érdemes lehet szalonnát is magukkal hozniuk. A Sárcsi-kútra visszaérve ugyanis sütögetésre is alkalom nyílik!

Várjuk az apukákat, anyukákat, gyerekeket, nagyszülőket és minden kedves érdeklődőt erre a kellemes tempójú családi programra!

Szervezők:

BringAjka Egyesület

Úrkúti Csillagászati Klub