Csillagnéző túra | MCSE

Csillagnéző túra

Mikor:
2017. május 21, vasárnap @ 17:00
Helyszín:
Nagyszénás
Nagykovácsi
Magyarország
Kategóriák:
Májusi évadzáró csillagnéző sétánkon, május 21-én, vasárnap Nagykovácsiba megyünk, a Nagyszénásra.
Gyülekező: 17.00-kor Nagykovácsiban a 63-as busz utolsó előtti megállójában. (Nagykovácsi, Községháza)
Ha szerencsénk lesz, akkor láthatjuk e hely jellegzetes növényét, a pilisi lent, amely most virágzik. Ez a  kicsinyke de gyönyörű sárga virág az egész világon egyedül a Szénások fokozottan védett lejtőin él. A Pilisi len élőhelye – mutatva e növény európai fontosságát – elnyerte az Európa Tanács által adományozott Európa Diplomát is.

Utunk során a piros jelzésen felmegyünk a Nagyszénás tetejére, majd végigjárjuk a Nagyszénás tanösvényt. Az egyik állomásnál van kijelölt tűzrakó hely, itt fogunk szalonnát sütni. Hozzatok magatokkal a sütögetéshez szükséges enni és innivalót! Már sötét lesz, amikor visszaindulunk a 63-as buszhoz. (aki BKV-val érkezik, vigyázzon, mert első ajtós felszállós, és a budapesti bérlet csak a főváros határáig érvényes.)

Ilyenkor májusban nagyon későn sötétedik, ezért szoktuk tábortűz mellett megvárni az alkonyt, és ha derült az ég, megismerkedhetünk a tavaszi csillagképekkel.

A MAKSZUTOV távcsőbolt jóvoltából lesz nálam néhány forgatható csillagtérkép, amely 800 Ft-ért megvásárolható.  A csillagjegyek című könyvemből is hozok pár db-ot, aki még szeretne venni: 1800 Ft az ára.

A túra csak eső esetén marad el, előzetesen nem szükséges jelentkezni rá.

Mindenkit szeretettel vár a túravezető: Kerényi Lilla