Csillagséták nemzeti parkjainkban | MCSE

Csillagséták nemzeti parkjainkban

Mikor:
2017. április 28, péntek @ 19:00 – 2017. április 29, szombat @ 22:00
Helyszín:
Országos
Kategóriák:
Csillagséták nemzeti parkjainkban @ Országos

Időpont: április 28-29.

Helyszín: országszerte számos helyszínen

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok április 28-29-én. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek a tematikus túrák valamelyikén.

A természetes fény kiemelt jelentőségére rámutatva hívták életre az egyre népszerűbb Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezést, aminek mentén a Magyar Nemzeti Parkok is különleges túrákat szerveznek április 28-29-én.

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő.

Zavaró, városi fényektől távol eső programokat kínálnak ezen az éjszakán a Magyar Nemzeti Parkok. A csillagles mindenhol része a kínálatnak, ez egészül ki változatos programelemekkel. Több helyen – köztük a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban – a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az éjjeli kirándulások valamelyikére.

A túrák részletes leírása IDE KATTINTVA olvasható. Kövesse programjainkat, híreinket a www.facebook.hu/MagyarNemzetiParkokprofilon, vagy akár Instagramon is!