A VI. Nyúli Csillagparty

Október 16-án újra Starparty lesz Nyúlon, az A*P*O Csillagvizsgálóban. A nyúli csillagparti fő attrakciója a 40,6 cm-es Odyssey III-mal, hazánk egyik leghatékonyabb amatőrtávcsövével történő észlelés szokott lenni, ám Csukovics Tibor szabad tűzön főzött bográcsos marhapörköltje legalább akkora vonzerőt jelent az ide látogatók számára.

 

Iridium-felvillanás az  A*P*O Csillagvizsgáló felett

Az idén a találkozás és észlelés öröme mellett két avatóra is sor kerül. Horváth Attila Róbert délután kettő és három óra között várja az érdeklődő barátokat az Arcturus névre keresztelt csillagvizsgálójának helyet adó Győrújbaráti telkén. (Az A*P*O-ból 20 perc sétával is elérhető.) A starparty keretén belül,a kertben, felavatjuk Takács András SkyFoto névre keresztelt csillagvizsgálóját is benne egy 110 mm-es naptávcsővel!

Megjelenés kizárólag MCSE-pólóban!

Kérünk minden érdeklődőt és barátot, hogy részvételi szándékukat okt. 13-ig (szerda) jelezzék Szitkay Gábornál telefonon a (20) 448-5355-ös számon, vagy az aposzg kukac t-online.hu emai címen! Szeretettel várok mindenkit Nyúlon! (Vigyázat: Nyúlon, nem pedig a nyúlon túl!)

 

Linkajánló

Szitkay Gábor asztrofotói Éder Iván honlapján
A Szaturnusszal Szitkaynál (videó)
Nyúl község honlapja
Hannibál tanár úr
nyúl.lap.hu
A Nyúl csillagkép a Wikipédián
A Nyúl csillagkép a radio.csillagaszat.hu-n
Night of the Lepus (1972)
Interjú Szitkay Gáborral

 

Ajánljuk...