Megújult a www.mcse.hu

Az MCSE újjáalakulása után majdnem pontosan 25 évvel megújult a www.mcse.hu. Egyesületi honlapunk 1995-ben indult, és az évek során több alkalommal is jelentősen átalakult. Az új honlap segítségével hangsúlyosabban szeretnénk megjeleníteni egyesületünk életét mind a tagok, mind az érdeklődők számára.

1989-ben még csak nagyon kevesen tudtak az internet létezéséről, abban az időben, amikor még a telefonvonalak is különlegességnek számítottak hazánkban, gondolni se mertünk arra az információrobbanásra, ami az utóbbi negyed században bekövetkezett.

Egyesületi honlapunk 1995-ben született, az magyarországi internet hőskorában. A két évtizeddel ezelőtti kinézet és a tartalom nagyjából megfelelt az akkori igényeknek és lehetőségeknek. Az MCSE-honlap eleinte elsősorban az újdonság varázsát jelentette azon keveseknek, akik már akkor élhettek a world wide web lehetőségeivel. Az évek során honlapunk – melyet eleinte sokan még címlapnak, ottlapnak is neveztek – jelentősége egyre nőtt, de elsődleges szerepe mindvégig az egyesületi életről való tájékoztatás volt.

Az ős-mcse-honlap 1995-ben született

Az ős-mcse-honlap 1995-ben született

A www.mcse.hu megjelenése az évek során kisebb-nagyobb mértékben folyamatosan változott, mígnem az egyesület alapításának 60. évfordulójának alkalmából 2006 tavaszán elnyerte sokak által használt és mára minden bizonnyal megszokott megjelenését. Közel nyolc éven át használtuk a Balaton László által kialakított honlapot, azonban az internet világában 8 év óriási időszak. Megérett az idő, hogy – hírportálunkkal párhuzamosan – a www.mcse.hu is megújuljon. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik az elmúlt közel két évtizedben segítették honlapunk létrejöttét, üzemeltetését: Balaton Lászlónak, Bakonyi Ferencnek, Magyari Miklósnak, Nagy Zoltán Antalnak, Tepliczky Istvánnak, Tordai Tamásnak, Tóth Krisztiánnak és mindazoknak, akik valamilyen formában közreműködtek a www.mcse.hu “életben tartásában”.

A www.mcse.hu 2014. február 26-án

A www.mcse.hu 2014. február 26-án

A megújult MCSE-honlappal nem lehet más célunk, mint az, hogy továbbra is hírt vigyünk az internet világába a Magyar Csillagászati Egyesület tevékenységéről, tájékoztatva a tagságot és az érdeklődőket. Az új honlap megfelel napjaink követelményeinek megjelenését, szerkezetét és megbízhatóságát tekintve, hasonlóképpen működtetése, kezelése is egyszerűbb, hatékonyabb. Az átalakult honlappal az eddig nehezebben elérhető hírek, információk előtérbe helyezése is célunk: a szakcsoportok és helyi csoportok által működtetett és karbantartott honlapok friss tartalmai is megjelennek a főoldalon, így látogatóink az egyes szakcsoportok híreiről is azonnal értesülhetnek. A tervek között szerepel a Csillagvároson megszokott fórum-funkció megújítása is, szintén annak érdekében, hogy minden, hobbinkhoz kapcsolódó információ könnyen, gyorsan, egy helyen elérhetővé válhasson.

Az új honlappal kapcsolatban várjuk a véleményeket, javaslatokat és – mint eddig is – tagságunk segítségét weboldalunk üzemeltetésében, tartalommal való feltöltésében.

 

 

Ajánljuk...