Asztrofilm-fesztivál

Az Ógyallai Szlovák Központi Csillagvizsgáló szervezésében idén már kilencedik alkalommal rendezik meg az „Asztrofilm-fesztivált”, amelyre hazánkból is nagy örömmel fogadnának pályamunkákat.
A fesztiválon intézmények és amatőrcsillagászok is részt vehetnek filmjeikkel, amelyek munkásságukat, eredményeiket, vagy általában a csillagászat tudományának egy kiválasztott szeletét mutatják be látványos, érdeklődést felkeltő, elsősorban ismeretterjesztésre alkalmas formában – hiszen a beérkezett alkotásokat nem csak szakmai publikum, de a nagy nyilvánosság is megtekinti majd.

Az október 13-15 között, a Pöstyéni (Piešťany) Fontána Kulturális Közösségi Központban megrendezett eseményen ezen kívül a csillagvizsgálók, ismeretterjesztő intézmények, műszergyártók kötetlen tapasztalatcseréjére is lehetőség nyílik, a látogatók pedig közvetlenül léphetnek kapcsolatba velük.

A fesztivál honlapján (www.astrofilm.sk) immár magyarul is megtalálhatók a legfontosabb információk. Az alkotásokat legkésőbb augusztus 31-éig kell eljuttatni DVD lemezen a szervezőkhöz a megfelelő jelentkezési lap kitöltése mellett:

Kelemen Marianna
Szlovák központi csillagvizsgáló
Komárňanská 134
Hurbanovo 947 01
tel.: +421352451133
e-mail: marianna.kelemenova@suh.sk

Természetesen a szervezők bármilyen egyéb kérdés esetén is örömmel állnak rendelkezésre a fenti elérhetőségeken.

 

Planetáriumi bemutató az Astrofilm 2012-es eseményei között

Planetáriumi bemutató az Astrofilm 2012-es eseményei között

Reméljük, hogy az idei fesztiválon immár hazai készítésű alkotásokkal is találkozhatnak majd az érdeklődők!

Ajánljuk...