Nézzük együtt a Csillagnézőket!

Ez év nyarán indult a Csillagnézők című dokumentumfilm forgatása Szőke Balázs tagtársunk kezdeményezésére. Az amatőrcsillagászok közössége és az MCSE támogatásával készülő Csillagnézők bemutatója Kopernikusz és az MCSE születésnapján, 2018. február 19-én lesz, az MTA Dísztermében. Fontos gyakorlati tudnivalók!

Frissítve 2018. február 13-án

TUDNIVALÓK A CSILLAGNÉZŐK PREMIERJÉVEL KAPCSOLATOSAN – az MTA kérésének megfelelően:

A február 19-én 17.30-kor, az MTA Székházban megrendezésre kerülő vetítésre mintegy 750 regisztrált néző, plusz kb 30 meghívott vendég érkezik.
Az MTA kéri, hogy lehetőség szerint 17:15-kor érkezzünk a székházba.
A regisztrált nézők az MTA-tól korábban visszaigazoló emailt kaptak, lehetőség szerint vagy nyomtatott formában, van okostelefonban hozzák magunkkal és a belépéskor mutassák fel. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, az MTA munkatársainál teljes lista található az előzetes regisztrációról, ők segítenek a bejutásban.

A bejáratnál ruhatár áll rendelkezésre.

A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, a rendezők elsőként a Dísztermet töltik fel, majd ezt követően az emeleti moziteremebe irányítják az érkezőket. Számozott ülőhelyek nincsenek, ezek elfoglalása is érkezési sorrendben történik.
A Díszterem első három sora a meghívott vendégeknek van fenntartva.

A vetítési előtt az MCSE főtitkára, Mizser Attila mond megnyitó beszédet.
A film játékideje 97 perc. Ezt követően a Díszteremben pódiumbeszélgetést tart az Akadémia a film alkotóival és meghívott tudományos és filmes szakemberekkel.
Az eseményről hang- és videófelvétel, valamint fotók készülnek.

Az Akadémia aulájában MCSE stand lesz felállítva, szóróanyagokkal, információkkal, ugyanitt kerül elhelyezésre a Geobook Könyvkiadó standja is, ahol a kimondottan az eseményre időzítve megjelentetett könyv, Vizi Péter: Csillagatlasz című munkájának harmadik, bővített kiadása vásárolható meg (ára: 3.500 Ft). A könyv exkluzív melléklete ez alkalomból a Csillagnézők DVD ingyenes kópiája.

A Csillagnézők további elérhetőségéről, terjesztéséről hamarosan önálló közleményt adunk ki.

Parkolás: az Akadémia előtti rakpart szakaszon, a Deák téri és az Aranykéz utca parkolóházban, illetve a környező utcákban. Ez utóbbiak meglehetősen drága parkolóhelyek, az egyéb említett helyeken a gépkocsik tárolása jelentősen olcsóbb.

Találkozunk az Akadémián, a Magyar Csillagászati Egyesület újjáalakulásának 29. évfordulóján!

Csillagnézők (magyar dokumentumfilm, rendező: Szőke Balázs, hossza 97 perc, 2018)

A mozgalmas, lendületes dokumentumfilm a magyar amatőrcsillagászok életébe, munkájukba, a csillagos ég megismerésének, felfedezésének titkaiba nyújt betekintést. A kiemelten látványelemekre épülő filmmel az alkotók egy különleges opciót kívánnak adni a ma emberének a szabadidő hasznos eltöltésére, mely a film mottójában hordozza az üzenetet: “van élet a számítógépek és a mobiltelefonok képernyőjén túl”.

A készülő film előzetese:

Figyelem! A regisztráció lezárult további érdeklődőket nem tudunk fogadni.

Ajánljuk...