X. Szentléleki Észlelőhétvége

Az MCSE és a miskolci Androméda Csillagvizsgáló Egyesület szervezésében, Miskolc mellett Szentléleken, a Turista Parkban rendezzük meg a X. Szentléleki Észlelőhétvégét. A helyet nem kell bemutatni az amatőrcsillagászoknak, hiszen éveken keresztül itt rendezte az MCSE az MTT-t, és az elmúlt két esztendő résztvevői is sokat tudnak róla mesélni.

A Turista Park 750 m tengerszint feletti magassága önmagáért beszél, és Miskolc is elég messze van már ahhoz, hogy a város fényei ne legyenek zavaróak. A táj, a természet, az erdő kiváló lehetőséget biztosít a napközbeni kirándulásra, túrára, kikapcsolódásra (Pálos kolostorrom, Látókő, Szilvásvárad, Diósgyőri vár, Tapolcai Barlangfürdő, …).

Információk a hétvégével kapcsolatban

Időpont: 2021. október 8-9-10.

Program:
Október 8. péntek: Érkezés 14:00-tól folyamatosan a Turista Parkba, este észlelés
Október 9. szombat: kora délután ebéd, este észlelés.
Október 10. vasárnap: hazautazás tetszőleges időpontban

Ebben az esztendőben KIZÁRÓLAG CSAK SÁTRAS VAGY KOCSIBAN ALVÁSOS elhelyezés lehetősége áll rendelkezésünkre. A turistapark honlapján minden ezzel kapcsolatos költség megtalálható: turistapark.hu A táborban szombat délben közös ebéd elköltésére is lehetőség nyílik, idén az ebéd díja 1100 Ft

A táborra jelentkezni az alábbi email címen, az éjszakák számának, valamint az étkezés esetleges igénylésének megjelölésével lehet. Aki csak látogatóba jön, esetleg csak észlelni fog, de nem alszik kint, annak 1000 Ft kemping díjjal (ha kocsijával feláll az észlelőrétre, akkor plusz 1000 Ft) kell majd számolnia.

Béres Gábor 30-5446361 gabonet@freemail.hu

Mindenkit szeretettel várunk!

Ajánljuk...