Évkönyv-kérdőív

A Meteor csillagászati évkönyv szerkesztése során évről évre felmerülő kérdés, vajon mennyire használható és valóban a szükséges információkat tartalmazza-e kötetünk. A idők során természetszerűen változó igények jobb felmérése érdekében összeállítottunk egy online kérdőívet.

A magyar nyelvű csillagászati évkönyv múltja több évtizedre tekint vissza. Az évkönyvre mindvégig jellemző volt, hogy a csillagászati jelenségek előrejelzése mellett aktuális témákat is feldolgozzon ismeretterjesztő cikkek formájában, illetve bemutassa a jelentősebb hazai csillagászati intézmények tevékenységét. A korábbi kötetek jelentősége ma már csillagászattörténeti szempontból is kiemelendő: a magyarországi csillagászat fejlődésének, intézményi életének bemutatásának egyfajta lenyomatává váltak.

2018-evkonyv-januar-minta
 
2018-evkonyv-julius-minta

Egy-egy oldalpár a 2018-as Meteor csillagászati évkönyvből

Korábban a Csillagászati évkönyv szinte az egyetlen hazai forrás volt a csillagászati jelenségek tekintetében, mára sokan az internet, vagy planetáriumprogramok segítségével készülnek fel az észlelésekre. Ezért is indokolt annak felmérése, ki mit tart fontosnak jelenleg a Csillagászati évkönyvből. Milyen témák érdeklik, milyen információkat használ vagy éppen milyeneket hiányol az MCSE által kiadott Meteor csillagászati évkönyvből.

Kérjük, ha fontosnak tartja az évről évre megjelenő kötetet  töltse ki kérdőívünket, amelyet a szerkesztők figyelembe tudnak majd venni további munkájuk során.

 

Ajánljuk...