Júniusi észlelővíkend a Csillagtanyán

Júniusi észlelővíkend a Csillagtanyán

Mikor:
2024. június 7, péntek @ 16:00 – 2024. június 9, vasárnap @ 11:00
2024-06-07T16:00:00+02:00
2024-06-09T11:00:00+02:00
Hol:
MCSE Csillagtanya
Lovasberény
János hegyi út
Júniusi észlelővíkend a Csillagtanyán @ MCSE Csillagtanya

Az MCSE Csillagtanyáján (Lovasberény, János-hegyi út) észlelőhétvégét tartunk MCSE-tagok (észlelők és asztrofotósok) számára, mélyeges és változócsillagászati felhangokkal. Észlelés az MCSE távcsöveivel és saját műszerekkel (áramot biztosítunk). Napközben Nap-észlelés, ismerkedés Lovasberény és a környék nevezetességeivel (fakultatív), konzultáció távcsövekről, észlelésekről. Távcsöves célpontjaink: mélyég-objektumok, kettőscsillagok, változócsillagok és minden, ami érdekes lehet a kupolából (35 cm-es SC). (Állíts össze “kívánságlistát”! Mit szeretnél látni, észlelni?)

Szállás sátorban, autóban, lakóautóban lehetséges 2000 Ft/fő/éjszaka térítést kérünk. A befolyó összeget teljes egészében a Csillagtanya fenntartására fordítjuk. A részvétel a Csillagtanyán rendszeresen önkéntesen dolgozók számára díjtalan. Étkezés: önellátó jelleggel. Melegítési lehetőség van (mikró, villanyrezsó), az ételek a hűtőgépben vagy a pincében tárolhatók. Pizzarendelés (kiszállítással) a Berény Bisztrótól.

Az észlelésre nem kedvező idő esetén: kirándulás a környékbeli nevezetességek megtekintésére, böngészés a Csillagtanya több száz kötetes könyvtárában, a jövő tervezgetése… Vállalkozó kedvűek részt vehetnek a tanya csinosításában.

Az MCSE Csillagtanya Buda­pestről és Dunaújvárosból 60–60 perc, Székesfehérvárról 20 perc alatt elérhető autóval. Tejutas égbolt, szinte zavartalan körkilátás! Jelentkezés Molnár Péternél, az mcse@mcse.hu címen.

További szálláslehetőség a közvetlen szomszédságunkban levő Dióligetben, dioliget.hu vagy a Kis Levendulásban.

Mit végeztünk eddig a Csillagtanyán? Információk, hírek honlapunkon: https://www.mcse.hu/category/csillagtanya/

Jelentkezési határidő: 2024. június 5. Jelentkezés Mizser Attilánál, az mcse@mcse.hu címen.

Támogatás

Pénzadományokat “MCSE Csillagtanya” megjegyzéssel egyesületünk bankszámlájára lehetséges utalni: 62900177-16700448, illetve bankkártyás fizetés esetén egbolt.mcse.hu webshopon kereszül.

Ajánljuk...