Közelebb a csillagokhoz… 2000

Távcsövezés bemutatóra nem nyílt lehetőség, azonban a 120 képkockából álló ismeretterjesztő diavetítésünket sokan megnézték. Sok érdeklődővel beszélgettünk különböző csillagászati témákról, “természetesen” az ufológiával kapcsolatos nézeteinket is ki kellett fejtenünk.
A nagy érdeklődés több tényezőnek köszönhető. Nagy Attila nagyszerű szervezőmunkájának eredményeképpen a helyi média teljes támogatását élveztük. A kiskőrösi tévében már hetek óta sugározták reklámfilmünket, a Kunság Rádióban naponta beolvasták a rendezvény ismertetőjét. A művelődési ház biztosította plakátjaink sokszorosítását és terjesztését.
A rendezvény alatt Rezsabek Nándor csoportvezető interjút adott a helyi tévének, később a csoportvezető és Balaton László élő beszélgetést folytattak a Kunság Rádió műsorvezetőjével.
Bár, mint említettük, az égbolt távcsöves bemutatására nem nyílt lehetőségünk, rendkívül eredményesen zártuk az országos rendezvénysorozat regionális megfelelőjét. Köszönjük a helyi médiának, köszönjük a tagok lelkes munkájának.
Viszlát november 25-én, Bartha Lajos hartai előadásán!

(A csattanó: 20.00 KözEI-kor a rendezvény a nagy eső miatt véget ért, 22.00-kor már gyönyörű csillagos volt az ég…)

Ajánljuk...