Hegedűs Tibor levele

Tudom, hogy van egy dal, miszerint "sohase mondd, hogy vége, csak annyit, hogy megérte…" , de e pillanatban (ahogy a találkozón is bejelentettem) tényleg úgy gondoljuk, hogy vége! Vége nem csak ennek a találkozó-sorozatnak, de vége illúzióinknak, vége rózsaszín álmainknak is, vége azoknak a boldog elképzeléseknek, miszerint amikor az oroszok kivonultak, beköszönt az általános jólét, jön a fellendülés… Kiderült, hogy nincs kolbászból a kerítés, nem adnak ingyen semmit ezután sem… Az elmúlt években – párturalom színétől függetlenül csak egyre rosszabb és rosszabb lett. Mostmár letesszük a lantot, nem dalol tovább. Talán majd jön más, és folytatja amit mi abbahagytunk, vagy – pár év múlva jobbra fordul, és mi magunk fogunk újra a húrok közé csapni… E pillanatban még nem tudni.
Ezen kívül: Baján nem lesz 2008-ban nyári középiskolás tábor sem, ami pedig 12 év óta mindig volt. Nem lesz "Égre néző szemek kiállítás", nem lesz "Nyílt nap"… De egy valami azért lesz: a Bajai Csillagvizsgáló marad, mindezek a lemondások, az összehúzódásunk azt szolgálják, hogy túléljük ezeket a legnehezebb éveket. Eggyel búcsúzhatunk mindenkitől:
azért találkozunk majd valamilyen módon minden érdeklődővel a jövőben is, azokkal, akik továbbra is hozzánk tartozónak érzik magukat, és egymással is sorsközösséget éreznek! Kedves barátaink, amatőrtársak, kollégák! Erőfeszítések, áldozat, anyagi ráfordítások nélkül nem fog tovább menni a "láng"… Merítsünk erőt egymásból, magunkból, a csillagokból! Fenti sorainkkal nem igazán "keseregni" akartunk. Döntéseink, tevékenységünk, programjaink leredukálása éppen a "láng" továbbviteléhez szükséges erőnk megőrzéséhez, energiáink koncentrálásához kellenek. Bízunk abban, hogy példát tudunk sokaknak mutatni azzal, hogy megfelelő taktikával, ügyeskedéssel nagy dolgokat lehet véghezvinni… És semmi sem az, aminek látszik!
Az, hogy 2008-ban Baján nem tervezünk semmilyen nagy programot, az nem azt jelenti, hogy mi is feladtuk – sőt, egy új lendületvételt megelőző erőgyűjtés inkább! Várunk minden jelentkezőt, aki munkával, ötlettel, pénzzel, tettel segíteni akar majd, és mi magunk is igyekszünk minden hasonló kezdeményezést segíteni! Köszönjük mindenkinek – és kérjük: ne felejtsetek el bennünket, segítsetek a folytatásban! Az már lehet, hogy nem BANACAT lesz, hanem valami más – de biztos még jobb lesz. Jól éreztük magunkat Veletek, talán a legjobb, leghangulatosabb BANACAT volt…Ilyen pillanatokért érdemes élni!

 

Hege

Ajánljuk...