93. Balogh Zoltán: Csillagszínház. A kozmológia kritikája. Történetek és esszék.

{mosimage}

Kapható a könyvesboltokban, és az Agro-Linga Bt. (1025. Budapest, Nagybányai u. 66A., Fax: 1200-2090) címén.

Két okból is örülhetnénk a szerzőnek, és könyvének.
Egyrészt jó lenne már végre, ha a filozófusok is felfigyelnének, hozzászólnának, elgondolkodnának azon, ami a csillagászatban történt az elmúlt 70 év kozmológiai kutatásaiban. Nos a szerző filozófus, és hozzászól.
Másrészt jó lenne, ha valaki már jól belekötne, kétségeit hangoztatná, gyenge pontjaira kérdezne, vagy legalább megfricskázná a ma oly menő” ősrobbanás- elméletet. Nos a szerző a fenti elméletet üti– veri, mint szódás a lovát! Hallgassuk csak: ” A világegyetem örök. Az univerzum nem tágul, nem volt ősrobbanás, és a kozmoszt nem lehet mennyiségtani egyenletekbe foglalni!”
Hűha! Ez izgalmas! Vagy talán egy habókos őrült írogat itten össze-vissza? Sajnos nem: a szerző a müncheni egyetem filozófia-és történészdoktora, éles elmével, logikusan, a szakmai ismeretekkel felvértezve írja sorait.
A könyv első részében azt meséli el, hogyan szökött 1951-ben nyugatra. Majd rövid politikai írásai következnek, és értekezései a tudományról általánosságban. A 119-147-ig tartó részben van a “Kozmikus csillagszínház” rész, ebben adja meg a végső döféseket a “big bang teóriának, ennek a minden tudományos alapot nélkülöző zöldségnek”!
Nagyon kérem mindazokat, akiknek érdeklődését nem keltettem fel, azok ne szerezzék be, és ne olvassák el ezt a könyvecskét!

Ajánljuk...