Küldetésünk

Küldetésünk

A Neptunusz Amatőrcsillagász Kör 1999-ben azzal a céllal jött létre, hogy a régióban élő, a természettudományok iránt fogékony érdeklődők számára lehetővé tegye a csillagászat megismerését. Távcsöves bemutatókat, előadásokat, találkozókat, csillagászati táborokat, asztronómiai témájú kiállításokat és közös észleléseket szervez, melyhez biztosítja a szükséges eszközöket is.


A hasonló érdeklődési körű emberekkel kapcsolatot alakíthatnak ki tagjaink, ami lehetővé teszi az elsajátított alapismeretek tovább mélyítését. A 2000. évben tagságunk növekedése lehetővé tette, hogy a magyarországi csillagászat alapszervezetének tekinthető Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) helyi csoportjává alakuljunk, MCSE Kiskun Csoport néven. Így neves előadók, gyakorlott ismeretterjesztő szakemberek segíthetik munkánkat, ami tovább emeli tevékenységünk színvonalát.


Célunk, hogy a régióban elérhetővé tegyük a csillagászat szabad gyakorlását mindenki számára. Rendszereses összejöveteleinket, szervezett programjainkat és észlelőhétvégéinket havi rendszerességgel, a tagság szabadidejének megfelelően tartjuk.


Folyamatosan frissített internetes honlapunk, a kiskun.mcse.hu rendszeresen beszámol a friss csillagászati hírekről, tagjaink észlelési eredményeiről, az aktuális hónap látványosságairól, és színvonalas ismeretterjesztő cikkeket közöl. A weboldalon megtalálhatók a velünk kapcsolatos alapvető információk és programjaink beharangozója, továbbá csillagászati képgaléria és hasznos asztronómiai linkek érhetők el rajta keresztül.


Amennyiben felkeltették érdeklődését a fentiek, szívesen várjuk jelentkezését. További információt a “Kontakt” menüpont alatt szereplő címeken és telefonszámokon kaphat.

Ajánljuk...