Mennyire különleges az amatőrcsillagászat?

A SOTE szakembereinek vezetésével szociológiai felmérés készül. Kedvelt hobbinkról, az amatőrcsillagászatról és az amatőrcsillagászokról is többet tudhatunk meg a felmérés segítségével.

Amatőrcsillagászként nem kétséges számunkra, hogy a csillagok-bolygók világa valami egészen különleges, érdekes, izgalmas dolog. Ebben a világban elmerülni, akár egyéni megfigyelésekkel, akár találkozókon, akár járdacsillagászként megosztani a látványt megnyugtató, kikapcsolódást hozó élmény.

Ez a különleges világ, egyedi hobbi kiváló szociológus szakemberek, Harmatta János és Török Péter érdeklődését is felkeltette. Az általuk összeállított kérdőív kitöltésével adatokat szolgáltathatunk számukra további munkájukhoz, amelynek eredménye minden bizonnyal számunkra is érdekes információkat szolgáltat majd saját magunk kapcsolatairól nem csak hobbinkkal, de az egész világgal kapcsolatban.

A minél pontosabb, teljesebb kép érdekében ezért kérjük amatőrcsillagász barátainkat, tagtársainkat, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, amely a http://eszlelesek.mcse.hu/kerdoiv/ címen található meg.

A kérdőív kitöltésével kapcsolatos tudnivalókat az alábbiakban soroljuk fel:

  • Nem kötelező a kérdőív minden kérdésére választ adni. Mindazonáltal a minél teljesebb kitöltés jelentősen segíti a szakemberek munkáját, és pontosabb képet alkot egész közösségünkről. A kérdőív teljes mértékben anonim, így a válaszadókról semmiféle azonosításra alkalmas adatot nem tartalmaz. Fontos, hogy csak a legalább 75%-ban kitöltött kérdőívek véglegesíthetőek, és kerülnek bele a feldolgozásba.
  • A fenti linkre kattintva lehetőségünk van egy új kérdőív kitöltésére, illetve egy már megkezdett kérdőív folytatására. Bár a kérdőív kitöltése legfeljebb 15-20 percet vesz igénybe, előfordulhat, hogy a kitöltést félbe szeretnénk hagyni. Ekkor a kérdőív alján levő “kérdőív elmentése jelenlegi formájában” gombra kattintsunk. A kérdőív tetején levő, három részből álló azonosítószám segítségével a kérdőívet ugyanezen link használatával folytathatjuk később.
  • A kérdőív teljes kitöltése után a “kérdőív véglegesítése” gombot használjuk. Ezt követően kérdőívünk már nem módosítható.
  • A kérdőívek feldolgozása során csak a “végleges” formában elmentett kérdőíveket dolgozzuk fel, ezért kérjük, hogy a kérdőív véglegesítése a kitöltés után mindenképpen történjen meg.
  • A kérdőívet tetszőleges számú alkalommal “elővehetjük”, módosíthatjuk, folytathatjuk kitöltését a fenti azonosító szám ismeretében – mindaddig, amíg nem véglegesítettük.
  • Mivel a kitöltő személy nem azonosítható, amennyiben egy megkezdett kérdőív azonosítószámát elveszítettük, kezdjünk egy új kérdőívet.

A kérdőívet 2014. július 24-e után lehetséges kitölteni. A kérdőívek beérkezését követően elkezdődik az adatok feldolgozása.

Bármilyen hiba (pl. a kitöltőoldal elérhetetlensége) esetén a hibajelzéseket az mpt(kukac)mcse.hu címen, illetve a +36-20-984-9197-es telefonszámon várjuk.

Várjuk tehát minden, önmagát és az amatőrcsillagászat világát egy izgalmas, más szemszögből is megismerni kívánó barátunk válaszát a http://eszlelesek.mcse.hu/kerdoiv/ oldalon.

 

Ajánljuk...