Elérhető asztrofotós lehetőségek a nagyvilágból – Asztrofotós szakkör

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.


Bizonyára sokan hallottak már Namíbia asztrofotós paradicsomáról. Az elmúlt években több amatőrcsillagász is ellátogattak már ide, s mindenki nagyszerű élményekkel tért vissza a hosszú útról. Fotók sokasága bizonyítja, hogy az égbolt páratlan szépségű arrafelé. Novemberi előadónk, Fényes Lóránd is többször járt már arrafelé, és sok izgalmas és egyben gyönyörű képet hozott haza a déli égbolt alól. Azt talán már kevesebben tudják, hogy léteznek más külföldi helyszínek is, melyek nagyszerű alternatívái Namíbiának, amennyiben kiváló ég alól szeretnénk felvételeket készíteni. Lóránd asztrofotós pályafutása során megfordult a Kanári-szigeteken és Zakinthoszon is. Vajon hogyan viszonyul egymáshoz a három helyszín? Lóránd beszélni fog a lehetőségről, és összehasonlítja majd az asztroklímájukat, a szállásokat, az árakat, stb. Külön érdekességként bemutatásra kerül, hogy milyen műszerek voltak a segítségére a felvételek elkészítésében.

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2016. november 16-án (szerdán) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Ajánljuk...