Internetes Szakcsoport

Balaton László
Tel.: (70) 370-1786
E-mail: admin@mcse.hu

Az Egyesület internetes megjelenésével kapcsolatos feladatok az első MCSE-honlap publikálása óta eltelt időben jelentős mértékben megnövekedtek. Az ezzel kapcsolatos tevékenységek eddig különösebb szervezeti keretek nélkül folytak. Időközben azonban nemcsak a feladatok száma, de örvendetes módon az azok megvalósítását támogató csapat létszáma is megnövekedett, így fontossá vált, hogy az MCSE internetes tevékenységének hátterét biztosító csapat szervezett módon működjön tovább.

Ennek érdekében 2007. április 25-én megalakult a Magyar Csillagászati Egyesület Internetes Szakcsoportja.

A Szakcsoport legfontosabb célja, hogy ellássa az MCSE internetes megjelenéséhez szükséges informatikai (hardver és szoftver) feladatokat, és tevékenységével támogassa, fejlessze az MCSE internetes kommunikációját. Ennek keretében üzemelteti és szükség szerint bővíti az Egyesület internetes szerverét, szoftverfejlesztéseket hajt végre, és megszervezi az internetes közvetítéseket.

A Szakcsoport – amellett, hogy természetesen ellátja a szerverüzemeltetési feladatokat, illetve támogatja az internetes közvetítéseket – nemcsak teret kíván engedni az MCSE internetes megjelenését támogató szoftverfejlesztéseknek, de azok katalizátora is szeretne lenni. Így sok szeretettel várjuk minden olyan MCSE-tag jelentkezését, aki

  • a csillagászat szeretetét szívesen összekötné korszerű webes fejlesztésekben való közreműködéssel,
  • úgy érzi, hogy megvalósításra érdemes ötlete van,
  • vagy még nincs ötlete, de informatikai vénával rendelkezik, és szívesen segítené a fejlesztések megvalósítását,
  • esetleg tapasztalatokkal rendelkezik az alábbi területek egyikén: Photoshop/Gimp, PHP, MySQL, HTML, CSS és/vagy JavaScript.

 

További információ:

Balaton László
csoportvezető
központi e-mail: bl@mcse.hu