MCSE 2013 – tagtoborzó

Az 1946-ban alapított Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legrégibb és legnagyobb létszámú csillagászati szervezete, melynek tagjai Magyarországon és a határon túl is tevékenykednek. Egyesületünk tudománynépszerűsítő és tehetséggondozó munkája mellett szervezi az amatőrcsillagász mozgalmat, koordinálja a megfigyelőmunkát, táborokat, országos bemutatókat és találkozókat szervez, továbbá fenntartja az óbudai Polaris Csillagvizsgálót.

Minden érdeklődőt, minden távcsőtulajdonost és távcsőépítőt szeretettel várunk az MCSE-tagok sorában! Tagjaink illetményként kapják a Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet, ingyenesen látogathatják a Polarist, bekapcsolódhatnak helyi és szakcsoportjaink munkájába.

Hagyományainknak megfelelően már októberi számunkban felhívjuk tagjaink figyelmét: közeledik az év vége, az MCSE-tagság megújtásának időszaka. Kérjük tagjainkat, minél előbb rendezzék az MCSE-tagdíjat, ezzel is megkönnyítve a tagnyilvántartás munkálatait és 2013-ra szóló Évkönyvünk gördülékeny postázását. Arra kérjük jelenlegi és leendő tagjainkat, lehetőleg átutalással egyenlítsék ki tagdíjukat. A banki átutalás nemcsak korszerűbb, hanem gyorsabb is, mint a sárga csekkes befizetés. Banki átutalás esetén kérjük, hogy a megjegyzés rovatban minden esetben adják meg teljes lakcímüket is!

Az MCSE bankszámla-száma:
62900177-16700448

A sárga csekkek után igen jelentős összeget von le tőlünk a bank, több Meteor-számot is ki lehetne adni a levonások összegéből – már csak ezért is buzdítunk mindenkit a banki átutalásra.
A 2012-es év nem alakult jól a civil szervezetek számára. Az SZJA 1%-os felajánlások a Magyar Csillagászati Egyesület esetében 20%-kal csökkentek az előző évhez képest. Ennek oka valószínűleg nem a felajánlási hajlandóság csökkenése, hanem az SZJA-törvény módosítása volt. Kérjük tagjainkat, hogy aki csak teheti, segítsen újabb MCSE-tagok toborzásában, illetve akinek módjában áll, az MCSE Elnöksége által meghatározott tagdíjnál magasabb összegű tagdíjjal támogassa Egyesületünket.

A rendes tagdíj összege 2013-ra 7300 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2013-as évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2013 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2013-as tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 7300 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 15 500 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

Nem tagok számára a Meteor 2013-as évfolyamának előfizetési díja 7200 Ft, a Meteor csillagászati évkönyv 2013. évi kötete pedig 3000 Ft. Mindazok tehát, akik az MCSE-tagságot választják, 3200 Ft-ot takarítanak meg.
A Meteor csillagászati évkönyv 2013. évi kötetét várhatóan november második felétől kezdjük el postázni mindazoknak, akik a jövő évre is megújítják tagságukat.

Budapestiek és Budapest környékiek személyesen is rendezhetik tagdíjukat a Polaris Csillagvizsgáló esti ügyeletein, illetve – telefonos egyeztetés alapján – napközben is (tel.: 06-70-548-9124). A csillagvizsgálóban természetesen mindenkor szeretettel látjuk a Budapesten átutazó vidéki és külföldi tagtársainkat is.
Köszönjük a támogatást!

Ajánljuk...