Belépés a Magyar Csillagászati Egyesületbe

Amatőrcsillagászat? Magyar Csillagászati Egyesület! Várjuk tagjaink sorába a csillagászat iránt érdeklődőket – minden korosztályból várjuk azokat, akik csillagászati közösségben szeretnék tudásukat bővíteni, megfigyeléseket végezni, és tagdíjukkal is támogatnák a csillagászat népszerűsítését, az amatőrcsillagászat művelését. Mi az előnye az egyesületi tagságnak?

 • A Magyar Csillagászati Egyesület tagjai illetményként kapják a távcsöves megfigyelőmunkához alapvető információkat nyújtó Meteor csillagászati évkönyvet;
 • a Meteor című, havonta megjelenő csillagászati folyóiratot;
 • az MCSE tagjai ingyenesen látogathatják a Polaris Csillagvizsgáló programjait, jelentkezhetnek szakköreibe, kedvezményesen vehetnek részt az Egyesület táborain, rendezvényein,
 • árengedményt kapnak az egyesületi kiadványok megvásárlásakor;
 • és végül, de nem utolsósorban: a legnagyobb létszámú hazai csillagászati közösséghez tartozhatnak!

Tagjaink a Csillagváros csillagászati közösségi honlapon keresztül is tarthatják a kapcsolatot egymással és lakhelyük amatőrcsillagászaival.

A tagsági díj naptári évre vonatkozik, a január 1-december 31. közötti időszakra.

 

Az MCSE éves tagdíjai (2024)  
 • rendes tagság: (jogi személyek számára is)
13000 Ft
 • rendes tagság: (Szlovákia, Románia)
13000 Ft
 • rendes tagság: (más országokba, digitális formátumú Meteorral)
13000 Ft
 • családi tagság: (egy háztartásban élő két felnőtt és két, 14. életévét be nem töltött gyermek)
19500 Ft
 • ifjúsági tagság (26 évnél fiatalabb, közoktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló, családi tagként nem nyilvántartott személyek). Csak Magyarország területére tudjuk biztosítani.
6500 Ft
 • örökös pártoló tagság (a rendes tagsági díj 25-szöröse)
325000 Ft

Az MCSE 2023-as tagdíjai: rendes tagdíj (12000 Ft), ifjúsági (6000 Ft), családi (18000 Ft).

Az itt feltüntetettnél nagyobb összegek is fizethetők tagdíjként. Köszönjük!

A magas postaköltségek miatt határon túlra nem tudjuk biztosítani a kedvezményes tagdíjakat.

Ismerkedjen meg tevékenységünkkel (Csillagnézők című dokumentumfilm)!

 

Jelentkezés

Helyszíni jelentkezés: Az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban (Budapest III., Laborc u. 2/c., tel.: (70) 548-9124) az esti ügyeletek alkalmával (kedd, csütörtök 16-19 óra) folyamatos tagfelvételt is tartunk, a tagdíjak a helyszínen intézhetők. Az új belépők azonnal átvehetik illetmény-kiadványaikat (nem kell kivárni a hosszadalmas postai kiküldést). Budapestieknek és környékbelieknek a helyszíni jelentkezést javasoljuk.

Jelentkezés honlapunkon: Ha szeretne csatlakozni hozzánk, kérjük töltse ki az alábbi nyomtatványt. A tagdíj az MCSE bankszámlájára utalható: 62900177-16700448. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a pontos postázási címet, továbbá – ha más személy számlájáról történik az utalás – a kedvezményezett személy nevét.  Amennyiben azonnali bankkártyás fizetéssel kívánja tagdíját kiegyenlíteni, látogasson el Égboltunkba, válassza ki a kívánt tagsági formát, tegye a kosárba, majd töltse ki pontosan a megjelenő lapot (tagság megújítása esetén kérjük, adja meg a tagsorszámát is).

Név (kötelező)

Cím: (kötelező)
Irányítószám:
Város:
Cím:

Születési dátum (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon:

Nyomtatott illetménykiadvány

A nyomtatott illetmény-folyóiratra (Meteor) nem tartok igényt, annak példányait kizárólag elektronikus (PDF) formátumban fogom letölteni. (A 2024-es évfolyamtól választható!)

Foglalkozás:

Tagsági forma:

Fizetési mód (kötelező):

Hogyan szerzett rólunk tudomást?

Megjegyzés

Adatvédelmi nyilatkozat (elfogadása a tagsági jogviszony létrehozásához elengedhetetlen)

Kijelentem, hogy az Egyesület vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatát elolvastam, megértettem, és jelen űrlap beküldésével elfogadom.

Adatvédelmi nyilatkozat az Egyesület tagnyilvántartásához