Belépés a Magyar Csillagászati Egyesületbe

Amatőrcsillagászat? Magyar Csillagászati Egyesület! Várjuk tagjaink sorába a csillagászat iránt érdeklődőket – minden korosztályból várjuk azokat, akik csillagászati közösségben szeretnék tudásukat bővíteni, megfigyeléseket végezni, és tagdíjukkal is támogatnák a csillagászat népszerűsítését, az amatőrcsillagászat művelését. Mi az előnye az egyesületi tagságnak?

 • A Magyar Csillagászati Egyesület tagjai illetményként kapják a távcsöves megfigyelőmunkához alapvető információkat nyújtó Meteor csillagászati évkönyvet (a 2020. szept. 1. után belépők számára digitális formában);
 • a Meteor című, havonta megjelenő csillagászati folyóiratot;
 • az MCSE tagjai ingyenesen látogathatják a Polaris Csillagvizsgáló programjait, jelentkezhetnek szakköreibe, kedvezményesen vehetnek részt az Egyesület táborain, rendezvényein,
 • árengedményt kapnak az egyesületi kiadványok megvásárlásakor;
 • és végül, de nem utolsósorban: a legnagyobb létszámú hazai csillagászati közösséghez tartozhatnak!

Tagjaink a Csillagváros csillagászati közösségi honlapon keresztül is tarthatják a kapcsolatot egymással és lakhelyük amatőrcsillagászaival.

A tagsági díj naptári évre vonatkozik, a január 1-december 31. közötti időszakra.

Az MCSE éves tagdíjai 2020-ra (január 1-december 31.): rendes tagság 8000 Ft (külföld, kivéve Románia, Szlovákia, Szerbia: 19500 Ft), ifjúsági tagság 4000 Ft, családi tagság 12000 Ft, örökös pártoló tagság: 200000 Ft.

Az MCSE éves tagdíjai (2021)  
 • rendes tagság: (jogi személyek számára is)
9500 Ft
 • rendes tagság: (Szerbia, Szlovákia, Románia)
9500 Ft
 • rendes tagság: (más országokba)
20500 Ft
 • családi tagság: (egy háztartásban élő két felnőtt és két, 14. életévét be nem töltött gyermek)
14250 Ft
 • ifjúsági tagság (26 évnél fiatalabb, közoktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló, családi tagként nem nyilvántartott személyek). Csak Magyarország területére tudjuk biztosítani.
4750 Ft
 • örökös pártoló tagság (a rendes tagsági díj 25-szöröse)
237500 Ft

Az itt feltüntetettnél nagyobb összegek is fizethetők tagdíjként. Köszönjük!

A magas postaköltségek miatt határon túlra nem tudjuk biztosítani a kedvezményes tagdíjakat.

Ismerkedjen meg tevékenységünkkel (Csillagnézők című dokumentumfilm)!

 

Jelentkezés

Helyszíni jelentkezés: Az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban (Budapest III., Laborc u. 2/c., tel.: (70) 548-9124) az esti ügyeletek alkalmával (kedd, csütörtök 18-22 óra) folyamatos tagfelvételt is tartunk, a tagdíjak a helyszínen intézhetők. Az új belépők azonnal átvehetik illetmény-kiadványaikat (nem kell kivárni a hosszadalmas postai kiküldést), és megismerkedhetnek csillagvizsgálónk munkájával. Budapestieknek mindenképp a helyszíni jelentkezést javasoljuk

Jelentkezés honlapunkon: Ha szeretne csatlakozni hozzánk, akkor kérjük, hogy töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, majd juttassa el a megfelelő összegű tagdíjat (lehetőleg banki átutalással) a Magyar Csillagászati Egyesület részére. A Magyar Csillagászati Egyesület bankszámla-száma: 62900177-16700448-00000000. A Magyar Csillagászati Egyesület postacíme: 1300 Bp., Pf. 148. Kérjük a közvetlen banki átutalást választókat, feltétlenül adják meg az átutalás Közlemény rovatában a feladó pontos címét (irányítószám, település, utca, házszám)!

Név (kötelező)

Cím: (kötelező)
Irányítószám:
Város:
Cím:

Születési dátum (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon:

Foglalkozás:

Tagsági forma:

Fizetési mód (kötelező):

Hogyan szerzett rólunk tudomást?

Megjegyzés

Adatvédelmi nyilatkozat (elfogadása a tagsági jogviszony létrehozásához elengedhetetlen)

Kijelentem, hogy az Egyesület vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatát elolvastam, megértettem, és jelen űrlap beküldésével elfogadom.

Adatvédelmi nyilatkozat az Egyesület tagnyilvántartásához