Gyakori kérdések

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek a leggyakrabban merülnek fel a levelezőlistákkal kapcsolatban.

Hogyan kell feliratkozni a levelezőlistákra?

Küldj egy emailt a LISTANEV-request@mcse.hu email címre, és az email Tárgy mezőjébe írd be, hogy subscribe (a „LISTANEV” helyett annak a levelezőlistának kell beírni az ékezet nélküli nevét, amelyre fel akarsz iratkozni: pl. LEONIDAK)

Miért kell első alkalommal megerősíteni a feliratkozást? Hogyan zajlik?

Ahhoz, hogy biztosak legyünk benne, valóban az a személy regisztrált, aki szeretné használni a levelezőlistákat, az első alkalommal meg kell erősítened a feliratkozást. A megerősítés nagyon egyszerű, csupán néhány lépésből áll:

  1. Emailes feliratkozás esetén kapnod kell egy megerősítést kérő emailt. Kattints az ebben található linkre.
  2. Az így megjelenített oldalon add meg az email címedet és az egyéb ott kért adatokat.
  3. A feliratkozásról automatikus emailes tájékoztatást kapsz.
  4. Készen vagyunk! Probléma esetén kérjük, küldj egy emailt az admin@mcse.hu címre!

Hogyan tudok hozzászólni egy adott témához? Hogyan tudok új témát indítani?

Ha egy adott levelezőlista feliratkozott felhasználója vagy, akkor nincs más teendő, mint írni a levelezőlista email címére! A hozzászólást azonnal megkapja minden a levelezőlistára feliratkozott tag is (ezért nem visszavonható).

Csatolmányt tartalmazó levelet küldtem a levelezőlistára, de nem érkezett meg. Mi történt?

Nyilvános levelezőlistáinkra nem lehet és nem szabad nagy méretű fájlokat küldeni, az ilyen leveleket a rendszer kiszűri, illetve a csatolmányokat levágja a levél végéről. Ehelyett javasoljuk a kérdéses fájlokat elhelyezni egy ingyenes, vagy saját internetes tárhelyen és a levélben annak URL-jét megadni.

HTML-formázásokat tartalmazó levelet küldtem a levelezőlistára, de nem érkezett meg. Mi történt?

A levelezőprogramok a HTML-formázást tartalmazó leveleket csatolmányként küldik ki. Mivel a levelezőlistákra csatolmánnyal rendelkező levél nem jelenhet meg, ezért azt a rendszer levágja a levél végéről. Amennyiben a levelezőprogramod úgy van beállítva, hogy a szöveget csak HTML-ként küldi el (mellette sima szövegként nem), akkor üres levél jelenhet meg a listákon.

Küldtem az egyik levelezőlistára egy emailt, de nem jelent meg, pedig fel vagyok iratkozva rá. Mi a teendő?

Bizonyos leveleket a spamszűrő rendszerünk tévesen spamnek minősíthet, ilyenkor a hozzászólásod nem biztos, hogy megjelenik a levelezőlistán. Ilyen esetekben kérjük küldj egy levelet az admin@mcse.hu email címre, csatolva a levelezőlistára elküldött levelet (így biztosítható, hogy a teljes fejlécinformáció rendelkezésünkre áll a levél kikereséséhez).