Tagtoborzó 2012

A Magyar Csillagászati Egyesület az egész országot lefedő nonprofit szervezet, melynek célja a csillagászat megismertetése és megszerettetése. Aktív tagságunk 1800 fő. A tagok többsége – bár számos szakcsillagász erősíti sorainkat – amatőr, tehát hobbiként  foglalkozik ezzel a szép tudományággal. Mi üzemeltetjük az óbudai Polaris Csillagvizsgálót, melynek látogatása tagjaink számára ingyenes, és mi adjuk ki a havonta megjelenő Meteor c. folyóiratot és a Csillagászati évkönyvet, mely kiadványokat tagjaink illetményként kapnak.

Minden évben megrendezett távcsöves találkozónk kitűnő lehetőséget biztosít a csillagászat elméleti és gyakorlati alapjainak elsajátítására. Helyi csoportjain keresztül az ország szinte minden pontján képviselteti magát egyesületünk. Szakcsoportjainkban a csillagászat egyes részterületei iránt érdeklődők mélyíthetik el ismereteiket.

A rendes tagdíj összege 2012-re 6900 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2012-es évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2012 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2012-es tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 6900 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 14 500 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

Nem tagok számára a Meteor 2011-es évfolyamának előfizetési díja 7200 Ft, a Meteor csillagászati évkönyv 2012. évi kötete pedig 2500 Ft. Mindazok tehát, akik az MCSE-tagságot választják, 2800 Ft-ot takarítanak meg.

Budapestiek és Budapest környékiek személyesen is rendezhetik tagdíjukat a Polaris Csillagvizsgáló esti ügyeletein (kedd, csütörtök, szombat 18:00–22:30 óra között), illetve – telefonos egyeztetés alapján – napközben is. A csillagvizsgálóban természetesen mindenkor szeretettel látjuk a Budapesten átutazó vidéki és külföldi tagtársainkat is.

Új érdeklődők figyelmébe: belépés az MCSE-be on-line felületen, illetve letölthető belépési nyilatkozat.

 

 

Ajánljuk...