Egy százalék a csillagászatnak!

A Magyar Csillagászati Egyesület legfontosabb, egyben legértékesebb bevételei közé tartoznak a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásai. Kérjük, támogassa egyesületünket! Adószámunk: 19009162-2-43

Az elmúlt bő két évtizedben – mióta lehetőség van az SZJA 1%-ának felajánlására – az adózók százai, ezrei tartották érdemesnek az MCSE-t arra, hogy ilyen módon is támogassák a magyarországi csillagászatot.

Az 1%-os SZJA-felajánlások mindenkor komoly forrást jelentettek működési költségeink fedezéséhez (bérleti díjak, postai és kommunikációs költségek, honlapjaink fenntartása, a Polaris Csillagvizsgáló üzemeltetése stb.), kiadványaink megjelentetéséhez (Meteor, Meteor csillagászati évkönyv, szóróanyagok stb.), rendezvényeink, programjaink lebonyolításához (táborok, találkozók). Számos fiatalt és határon túli amatőrt is támogathattunk az SZJA-felajánlások révén.

Ez évtől kezdve a magánszemélyek kizárólag önadózással készíthetik el adóbevallásukat. A NAV által elkészített adóbevallás-tervezetek március 15-étől elérhetők az eSZJA oldalon. A személyi jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására is van lehetőség az eSZJA oldalon.

eszja-2018-1+1-szazalek
Az SZJA 1%-a hagyományos, postai úton is felajánlható, az ehhez szükséges 17EGYSZA jelzésű nyomtatvány letölthető a NAV honlapjáról. A nyomtatványt elektronikusan, postai úton és személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain is le lehet adni.

A személyi jövedelemadó 1+1%-ának felajánlási határideje: május 22.

Jól látható, hogy többféle módon is rendelkezünk személyi jövedelemadónk 1+1 százalékának felajánlásáról. Kérjük, Ön is éljen a támogatás ezen lehetőségével!

Kérjük, támogassa Ön is a Magyar Csillagászati Egyesület tudománynépszerűsítő, tehetséggondozó munkáját az SZJA 1%-ának felajánlásával! Köszönjük!

egyszazalek-szines-A5

Ajánljuk...