Csillagnéző Túra a Svábhegyi Csillagvizsgálóban

Mikor:
2019. október 24, csütörtök @ 18:15
2019-10-24T18:15:00+02:00
2019-10-24T18:30:00+02:00
Hol:
Normafa
Kontakt személy:
Kerényi Lilla és Nyerges Gyula

Kedves Csillagnéző Túratársak!

 

Tíz éves a Csillagnéző túra. 2009 októberében, a Csillagászat Nemzetközi Évében volt az első rendezvényünk, ami az óta hagyománnyá vált. Őszi túráink az ünneplés jegyében zajlanak. Októberben lesz a 79. alkalom, amelyre szeretettel meghívunk benneteket.

24-én (csütörtökön) a Svábhegyi Csillagvizsgálóba látogatunk. Találkozunk 18:15-kor a Normafánál a Síházzal szemközti székelykapu alatt. (BKV-val a 21,21A busszal lehet feljutni, autóval pedig helyben parkolhattok.) Figyelem! Az intézetbe együtt tudunk bemenni, aki elkésik, csak a csillagdai program után tud csatlakozni hozzánk.

A csillagvizsgálóban megnézzük a főváros legnagyobb távcsövét, megismerkedünk a csillagászok munkájával, és meteoritokat is fogunk vizsgálni. Házigazdánk Kiss László akadémikus, a kutatóközpont főigazgatója lesz. Mivel az előadóterem befogadóképessége véges (legfeljebb 45-en férünk be), ezért a program regisztrációhoz kötött. Aki el szeretne jönni, kérem, egy válaszlevélben jelezze a kerenyililla[kukac]gmail[pont]com címen!

Az intézménylátogatás után már csak egy rövid sétára marad időnk a Normafa környékén.  Gyönyörködünk Budapest panorámájában és beszélünk a fényszennyezésről is.

Természetesen most is lesz asztro-kvíz, amin a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően csillagászati témájú könyveket is nyerhettek.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a túravezetők:

Lilla és Gyula

Ajánljuk...