Húsz éve a Polarisban

Húsz éve a Polarisban

A Magyar Csillagászati Egyesület húsz évvel ezelőtt lelt otthonra Óbudán, a Polaris Csillagvizsgálóban. A 2001. január 9-i holdfogyatkozás-bemutató óta háromezer távcsöves programot, több száz előadást,
szakköri foglalkozást tartottunk, látogatóink száma meghaladta az ötvenezer főt. Intézményünket változó összetételű önkéntes csapat működteti szívvel és lélekkel. Ezt az előadást elsősorban nekik dedikáljuk, továbbá mindazoknak, akik már ellátogattak a Polarisba, illetve tervezik a látogatást. Ismerkedjünk meg egy közösségi csillagvizsgáló ünnepnapjaival és hétköznapjaival! Az előadás linkje: itt.

Kedves csillagászatot kedvelők, barátaink! Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet mindenkit súlyosan érint, minden szervezetnek, egyesületnek gondot okoz a talpon maradás. A Polaris Csillagvizsgáló belépődíjai segítettek állandó költségeink fedezésében, ám ezek a bevételek most elmaradnak, ugyanakkor a Polaris bérleti díjait továbbra is fizetnünk kell. Virtuálisan folytatjuk ismeretterjesztő munkánkat, hogy minél több embernek juttathassuk el az égbolt csodáit. Mindenkit arra buzdítunk, hogy nézzen fel az égre, ne maradjon le az aktuális látnivalókról. Érdekességeket hozunk el a csillagászat világából, visszaemlékszünk a nagy elődökre a csillagászat, asztrofizika, űrkutatás világából, kitekintünk a jövőben tervezett űrmissziókra, kutatási területekre. Működésünk eddig sem volt elképzelhető a csillagászat barátai nélkül, amire most nagyobb szükség van, mint valaha. Kérjük, támogassátok egyesületünket legalább egy belépő árával. 

 

Ajánljuk...