Óbudai csillagok, 2019. ősz

Októberben ismét kezdődik a Polaris Csillagvizsgáló népszerű keddi sorozata. Szellemi kalandozások a 108 ezer km/óra sebességgel száguldó Föld nevű űrhajón! Előadásaink keddenként 19 órakor kezdődnek, kérjük a pontos megjelenést! Derült idő esetén az előadás után távcsöves bemutató, aktuális égi látnivalókkal.

Október 1. Mega-napvihar 160 évvel ezelőtt: a Carrington-esemény (Tóth Imre)
Október 8. A Hold túlsó oldala (Juhász László)
Október 15. Boldog csillagidők (Mizser Attila)
Október 22. AIM és HERA – veszélyes kisbolygót lőnek a következő űrszondák (Kereszturi Ákos)
Október 29. Chile: obszervatóriumok és a napfogyatkozás nyomában (Szabó Róbert)

November 5. Intersztelláris égitestek a Naprendszerben (Kiss László)
November 12. Kalandok az sötét égbolt nyomában  – mérések a sztratoszféraballontól a kozmikus kempingig (Kolláth Zoltán)
November 19. Az Apollo-12 nyomában (Tóth Imre)
November 26. Ötven éve Hobbym: a csillagos ég (Mizser Attila)

December 3. A Merkúr a Nap előtt (Mizser Attila)
December 10. Régi ismerősünk: a Hold (Polaris-filmklub)

Az előadások az MCSE tagjai számára ingyenesek, akárcsak azoknak, akik az előadás előtt vagy után a helyszínen lépnek be az egyesületbe. Tagok számára a Polaris látogatása ingyenes, emellett számos egyéb kedvezményt, illetménykiadványt is kapnak.

Nem tagok esetén a belépő felnőttek részére 1400 Ft, diákok és nyugdíjasok részére 700 Ft előadásonként. Váltson “bérletet” előadás-sorozatainkra! Tagjaink ingyenesen vehetnek részt a Polaris előadás-sorozatain, ezért minden érdeklődőnek javasoljuk az MCSE-tagságot, mellyel az ingyenes részvétel mellett további kedvezmények járnak, legfőképp pedig illetményként kapják tagjaink a Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet.

A tagdíj összege 2019-re 8000 Ft (ifjúsági tagdíj: 4000 Ft). A belépés a Polarisban intézhető személyesen, vagy online felületen: http://www.mcse.hu/belepes-a-magyar-csillagaszati-egyesuletbe/

 

Ajánljuk...