Asztrofotós szakkör a Hold “jegyében”

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.

Ezúttal kísérőnket, a Holdat vesszük vizsgálat alá. A Hold fotózásának is megvannak a maga fortélyai, de még talán ennél is érdekesebb, hogy milyen felszíni formációkat érdemes lencsevégre kapnunk. Az sem mindegy, hogy mikor próbálkozunk ezzel. Milyen fázisnál kedvező a megvilágítás? Mikor játszik a kezünkre a libráció? Amatőrcsillagászként nem haszontalan, ha alapvető holdi ismeretek birtokában vagyunk. Gyertek el, és legyetek aktív részesei Kocsis Antal előadásának, aki több évtizede lelkes megfigyelője a Holdnak, s éppen ezért, igen alaposan ismeri.

IMG_6744

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2017. május 12-én (pénteken) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Ajánljuk...