Sikeres Kiskun-ősz három helyszínen

Sikeres őszi programsorozatot tudhat a háta mögött az MCSE Kiskun Csoportja és a Neptunusz Amatőrcsillagász Kör — megvalósítva azokat az elképzeléseinket, hogy az érdeklődők számára tartalmas és szakmailag megalapozott ismeretterjesztéssel szolgáljunk, másrészt biztosítsuk tagjainknak az elvárásaikat és igényeiket kielégítő programokat és az egymással történő kapcsolattartás lehetőségét.

Az augusztusi nyári táborunk után – amelyről az októberi Meteor is beszámolt – az őszi program nyitányaként Dunatetétlenen tartottunk távcsöves bemutatót. A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendezett Lélegző Örökségünk hétvége eseménysorának fő attrakciójaként a helyi művelődési ház udvarán többtucatnyi érdeklődő látta tagjaink, illetve partnerintézményünk, a Kecskeméti Planetárium távcsöveivel az égbolt aktuális látnivalóit.

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án a Kiskun Csoport bázisán, a hartai Egyesületek Házában szerveztünk előadást. Meghívott vendégünk, Csaba György Gábor csillagász a babonák és áltudományok elleni fáradhatatlan harca jegyében asztrológia-kritikai témában adott elő a majdnem telt házat jelentő, közel 30 érdeklődő előtt.

November 20-án működési területünk egyik állandó, visszatérő helyszínére, a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központba gördült be a kiskun-road-show. Vendégünk Pásztor Emília csillagász-régész, az archeoasztronómia legjelesebb hazai szakértője volt. Előadása is ehhez a témakörhöz kapcsolódott: 30 főnyi érdeklődő jelenlétében az ősi angliai kőkör, a Stonehenge témakörét járta körül. A program zárásaként tagjaink – megközelítőleg 80–100 fő előtt – távcsöves bemutatót tartottak az épület előtti főtéren. A programról a helyi televízió riportokban és tudósításban, a nyomtatott sajtó pedig külön cikkben számolt be.

Ajánljuk...