Állatövi fény és medvehagyma – észlelőhétvége a Zselicben

A Magyar Csillagászati Egyesület Kaposvári Csoportja és a Bányai Turisztikai Központ észlelőhétvégét szervez

2013. április 12-14. között
(péntek estétől vasárnapig)

A rendezvény helyszíne a Zselici Csillagoségbolt-park egyik bejáratánál, Kaposvártól kb. 25km-re található Panoráma Panzió és Életmódház, Bárdudvarnok Bánya településrészén. Az asztronómiai élmények mellé a panzió gasztronómiai különlegességekkel is szolgál: a térség egyik jellegzetes, vadon termő fűszernövénye, a medvehagyma felhasználásával készült ételekkel várják a résztvevőknek.

Mit kínál a zselici égbolt?

Az esti szürkületben derült idő esetén garantált az állatövi fény látványa. Az alacsony fényszennyezettségű terület ideális lehetőséget kínál halványabb objektumok megfigyeléséhez és fotózásához. A koraesti, nyugati égbolton ideális körülmények mellett figyelhető meg a tavasz üstököse, a C/2012 L4 (PanSTARRS) A panzió udvarán füves észlelőrét áll a távcsöves észlelők rendelkezésére, szükség esetén áramellátással.

 

Milyen programok várjuk a hozzánk ellátogatókat?

A Panoráma Panzió a zselici csillagnéző túrák egyik kiindulópontja is, vendégeinknek a Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szakembere mutatja be a tájegységet egy könnyű kirándulás során. A csillagoségbolt-parkokban lehetséges programokról, bemutatókról, túrákról a nap folyamán szervezett előadásokon és filmvetítéseken is megismerkedhetnek a résztvevők.

Szállás, étkezés, árak 

A szállásfoglalásokat a panzió a jelentkezések sorrendjében fogadja el. A szállás helyszíne: Panoráma Panzió. A hétvége költsége a szállás (3000Ft/fő/éjszaka) és a választható étkezések költsége. A hétvégére jelentkezni a Bányai Turisztikai Központ internetes űrlapján lehet.

A rendezvényt az időjárástól függetlenül megtartjuk!

Mindenkit várunk a Zselici Csillagoségbolt-parkba!

A szervezők

Ajánljuk...