Horvai Ferenc Kiskőrösi előadása

 


A mintegy 20 fős érdeklődő hallgatóság először az űrkutatás múltjáról halhatott egy rövid összefoglalót, majd ezt követően a jelen és a közeljövő terveiből kaptunk ízelítőt. A kiemelt témák az emberes marsutazás előkészületeivel kapcsolatos programok, és kis hazánk űrkutatási szerepvállalása volt. Különösen érdekessé tette az előadást, hogy Feri bepillantást nyújtott, az űrkutatás fejlődését alapvetően befolyásoló politikai, és gazdasági összefüg-gésekbe. Sajnos értesülhettünk arról is, hogy Magyarország nem éppen az élmezőnyben van a többi új és leendő uniós tagállamok közt, az űrkutatásra szánt erőforrások tekintetében.
Az előadás végén egy nagyon kellemes beszélgetés kezdődött ezekről a témákról, ami később egy közeli pizzériában is folytatódott. A tél első próbálkozása miatt (egy kis hóesés és társai) a távcsöves bemutató meghiúsult, de így is nagyon sikeres volt ez a Kiskunos rendezvény. 


Megköszönjük, a 11 résztvevő kiskun tagnak a jelenlétet. Elsősorban Nagy Attilának és Vincze Andrisnak – helyi kiskőrösi tagjainknak – a szervezést és lebonyolítást.


{mosimage}

Ajánljuk...