meteor – az MCSE folyóirata201609-meteor

Meteor – útikalauz a Világegyetemhez

A Meteor a Magyar Csillagászati Egyesület havi folyóirata. Célunk hírt adni a csillagászat legújabb eredményeiről, az égbolton megfigyelhető jelenségekről, egyesületünk programjairól. Cikkíróink, rovatvezetőink tanácsokat adnak csillagászati megfigyelések végzéséhez, csillagászati fotózáshoz, távcsőépítéshez. Számaink színes képmelléklettel jelennek meg. A Meteort író-szerkesztő gárda igazi közösséget alkot az olvasók és a megfigyeléseket végzők táborával: elég egy pillantást vetni a Meteorral a világ körül c. képgyűjteményünkre.

Folyóiratunk a legterjedelmesebb csillagászati témájú periodikaként jelenik meg magyar nyelven. Rovatvezetői és szerkesztői gárdánk társadalmi munkában, a tudás átadásának elhivatottságával végzi a megjelenő cikkek, feldolgozások, megfigyelési beszámolók összeállítását.

Az alábbi weboldal célja, hogy bemutassa a lap történetét, rovatait, szerkesztőségét, kereshető bibliográfiájával segítse a kutatók munkáját, valamint tájékoztatást nyújtson a folyóirat megrendelésével kapcsolatban.

A Meteor friss és korábbi számai megvásárolhatók a Polaris Csillagvizsgálóban.

Magyarországon terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Terjesztési Központ. A kézbesítéssel kapcsolatos észrevételeket telefonon (06-1-767-8262) jelezzék.

A Meteor a Magyar Postánál is előfizethető.

20120901-rio

Meteorral a világ körül: diákolimpikonjaink Rio de Janeiróban


A Magyar Csillagászati Egyesület lapja
Journal of the Hungarian Astronomical Association

H-1300 Budapest, Pf. 148., Hungary
Tel./fax: (1) 240-7708
E-mail: meteor@mcse.hu
HU ISSN 0133-249X

Főszerkesztő: Mizser Attila
Szerkesztőbizottság: Dr. Fűrész Gábor, Dr. Kiss László, Dr. Kereszturi Ákos, Dr. Kolláth Zoltán, Mizser Attila, Dr. Sánta Gábor, Dr. Szabados László, Sárneczky Krisztián és Szalai Tamás

Felelős kiadó: az MCSE elnöke

Támogatóink:

nka

Az SZJA 1%-át az MCSE számára felajánló adózók