MCSE 2012 – tagtoborzó

Minden korosztályból várjuk azokat, akik csillagászati közösségben szeretnék tudásukat bővíteni, megfigyeléseket végezni, és tagdíjukkal is támogatnák a csillagászat népszerűsítését.

A Magyar Csillagászati Egyesület országos lefedettségű nonprofit szervezet, melynek célja a csillagászat megismertetése és megszerettetése. Aktív, tagdíjat is fizető tagsága 1800 fő. A tagok többsége − bár számos szakcsillagász erősíti sorainkat −
amatőrcsillagász, tehát hobbiként űzi ezt a szép tevékenységet.

Az MCSE adja ki az ország egyetlen csillagászati periodikáját, a havonta megjelenő Meteor folyóiratot, az érdeklődők körében is népszerű Meteor csillagászati évkönyvet, illetve számos hazai szerzők általírott, csillagászati témájú könyvet.

Az egyesület minden évben megrendezi az Ifjúsági észlelőtábort és a Meteor Távcsöves Találkozót, melyek kitűnő lehetőséget biztosítanak a csillagászat elméleti és gyakorlati alapjainak elsajátítására.

Az egyesület az interneten is aktív tevékenységet folytat: az MCSE fejleszti és üzemelteti a számos szakmai díjjal kitüntetett Hírek.Csillagászat.hu csillagászati hírportált, a csillagászati alapismeretek elsajátítását segítő Csillagászati tudásbázist, valamint a hazai amatőrcsillagászok közösségi portálját, a népszerű Csillagvárost.

Az MCSE bankszámla-száma:

62900177-16700448

Az átutalás megjegyzés rovatában feltétlenül adják meg teljes postacímüket!

Sárga csekkes befizetés esetén a nevet-címet olvashatóan, nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni.

A rendes tagdíj összege 2012-re 6900 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2012-es évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2012 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2012-es tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 6900 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 14 500 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

Nem tagok számára a Meteor 2011-es évfolyamának előfizetési díja 7200 Ft, a Meteor csillagászati évkönyv 2012. évi kötete pedig 2500 Ft. Mindazok tehát, akik az MCSE-tagságot választják, 2800 Ft-ot takarítanak meg.

{mosimage}

Budapestiek és Budapest környékiek személyesen is rendezhetik tagdíjukat a Polaris Csillagvizsgáló esti ügyeletein (kedd, csütörtök, szombat 18:00–22:30 óra között), illetve – telefonos egyeztetés alapján – napközben is. A csillagvizsgálóban természetesen mindenkor szeretettel látjuk a Budapesten átutazó vidéki és külföldi tagtársainkat is.

Új érdeklődők figyelmébe: belépés az MCSE-be on-line felületen!

Ajánljuk...