Óbudai csillagok 2017

Októberben ismét startol a Polaris Csillagvizsgáló népszerű keddi sorozata. Szellemi kalandozások a 108 ezer km/óra sebességgel száguldó Föld nevű űrhajón. Előadásaink keddenként 19 órakor kezdődnek, kérjük a pontos megjelenést! Derült idő esetén az előadás után távcsöves bemutató, aktuális égi látnivalókkal.

Október 3. Hatvan éve repült a Szputnyik-1 (Horvai Ferenc)
Október 10. Változócsillagászat 2.0 (Kiss László)
Október 17. Cassini, a gyűrűk ura (Erdős Géza)
Október 24. A kék Tycho-kráter és az év asztrofotósai (Francsics László)
Október 31. Amerikai teljes napfogyatkozás (Presits Péter)

November 7. A szovjet és orosz csillagászat száz éve (Kálmán Béla)
November 14. Öt földrész csillagai (Ladányi Tamás)
November 21. Hell Miksa nyomában (Mizser Attila)
November 28. A V-2-től az első űrrepülésig (Schuminszky Nándor)

December 5. GW170817: új csillagaszat született (Kiss László)

Az előadások az MCSE tagjai számára ingyenesek, akárcsak azoknak, akik az előadás után a helyszínen lépnek be az egyesületbe. Tagok számára a Polaris látogatása ingyenes, emellett számos egyéb kedvezményt, illetménykiadványt is kapnak.

Nem tagok esetén a belépő felnőttek részére 1000 Ft, diákok és nyugdíjasok részére 600 Ft előadásonként. Váltson “bérletet” előadás-sorozatainkra! Tagjaink ingyenesen vehetnek részt a Polaris előadás-sorozatain, ezért minden érdeklődőnek javasoljuk az MCSE-tagságot, mellyel az ingyenes részvétel mellett további kedvezmények járnak, legfőképp pedig illetményként kapják tagjaink a Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet.

A tagdíj összege 2017-re 7300 Ft (ifjúsági tagdíj: 3650 Ft). A belépés a Polarisban intézhető személyesen, vagy online felületen: http://www.mcse.hu/belepes-a-magyar-csillagaszati-egyesuletbe/

Holdkelte a csillagvizsgáló mögött (Mizser Attila)

Holdkelte a csillagvizsgáló mögött (Mizser Attila)

 

Ajánljuk...