Óbudai csillagok: őszi sorozat a Polarisban

Októberben ismét startol a Polaris Csillagvizsgáló népszerű keddi sorozata. Szellemi kalandozások a 108 ezer km/óra sebességgel száguldó Föld nevű űrhajón! Előadásaink keddenként 19 órakor kezdődnek, kérjük a pontos megjelenést! Derült idő esetén az előadás után távcsöves bemutató, aktuális égi látnivalókkal.

Október 2. Exobolygók a közeli csillagok körül (Kiss László)
Október 9. A nagy kráter nyomában (Mizser Attila)
Október 16. Űrszondákkal Nap-nézőben (Hannák Judit)
Október 30. Folytatódik a Merkúr ostroma (Kereszturi Ákos)

November 6. Műcsillagok a mesterséges égbolton – planetáriumok régen és ma (Hegedüs Tibor)
November 13. Miért éppen Namíbia? (Borovszky Péter)
November 20. Barnard és a sötétködök (Sánta Gábor)
November 27. Holdi és marsi meteoritok (Kereszty Zsolt)

December 4. Valódi tudomány a Vörös bolygón (Kovács József)
December 11. Mars a Földön – extrém kutatómunka extrém helyeken (Kereszturi Ákos)
December 18. Ötven éve történt: az Apollo-8 útja (Dancsó Béla)

Az előadások az MCSE tagjai számára ingyenesek, akárcsak azoknak, akik az előadás után a helyszínen lépnek be az egyesületbe. Tagok számára a Polaris látogatása ingyenes, emellett számos egyéb kedvezményt, illetménykiadványt is kapnak.

Nem tagok esetén a belépő felnőttek részére 1000 Ft, diákok és nyugdíjasok részére 600 Ft előadásonként. Váltson “bérletet” előadás-sorozatainkra! Tagjaink ingyenesen vehetnek részt a Polaris előadás-sorozatain, ezért minden érdeklődőnek javasoljuk az MCSE-tagságot, mellyel az ingyenes részvétel mellett további kedvezmények járnak, legfőképp pedig illetményként kapják tagjaink a Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet.

A tagdíj összege 2019-re 8000 Ft (ifjúsági tagdíj: 4000 Ft). A belépés a Polarisban intézhető személyesen, vagy online felületen: http://www.mcse.hu/belepes-a-magyar-csillagaszati-egyesuletbe/

 

Ajánljuk...