Polaris Csillagvizsgáló: újabb öt év

Egyesületünk 2001 óta mondhatja otthonának az Óbudai Polaris Csillagvizsgálót, amely immár több mint két évtizede a magyar amatőrcsillagászok otthona is.

A Polaris helyiségeit az önkormányzattól béreljük, a szerződést eleinte évente hosszabbította meg a kerület, majd – a képviselőtestület jóváhagyásával – lehetőség nyílt a 10 év időtartamú bérleti szerződés megkötésére. Ez a szerződés 2023. december 31-én lejárt, azonban nagy örömünkre újabb öt évre kötött szerződést az MCSE-vel Óbuda, pontosabban az Esernyős Nonprofit Kft., amely az Óbudai Szabadidőparkot is üzemelteteti.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a parkban található ún. parancsnoki épület első szintjét és egy kisebb földszinti helyiséget bérelünk továbbra is. A bérleti díj és a rezsiköltség a téli időszakban 250 ezer Ft körül alakul, ezt az összeget a nagyközönség számára tartott programok bevételeiből termeljük ki.

A Polaris Csillagvizsgáló fenntartásában, üzemeltetésében, csillagászati programjainak lebonyolításában – mint eddig – eztán is számítunk fővárosi és környékbeli tagtársaink közreműködésére!

Érdeklődők a Polaris Csillagvizsgáló recepcióján. Recepciós: Török Tünde.

Ajánljuk...