Csak egy százalékot kérünk!

Közeledik a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos nyilatkozatok határideje. Kérjük, gondoljanak az MCSE-re is! Adószámunk: 19009162-2-43
Az SZJA 1%-ából származó felajánlások immár hagyományosan egyesületünk legfontosabb és legértékesebb bevételi
forrásai közé számítanak, hiszen azt a bizalmat is megmutatják, amivel tagjaink és a csillagászat barátai kitüntetik a Magyar Csillagászati Egyesületet.

Minden adózó magánszemély 2010. május 20-ig rendelkezhet személyi jövedelemadója 1+1%-áról. A hagyományos borítékos rendszer mellett megjelent egy új nyilatkozási forma is: a személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező “perforált” íven is lehet nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak), melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie! A nyilatkozatnak mindenképpen tartalmaznia kell a Magyar Csillagászati Egyesület adószámát:

19009162-2-43

és tartalmazhatja az MCSE nevét is. Ha a külön borítékos rendszert választjuk, akkor a nyilatkozatot lezárt, normál postai borítékba kell helyezni. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány használata. A borítékra rá kell írni az adózó személyi adatait: nevét, lakcímét,
adóazonosító jelét.

Az APEH közleménye az SZJA 1+1%-ának felajánlásáról itt olvasható. Ezek alapján azoknak is van lehetőségük május 20-áig utólag felajánlást tenni, aki esetleg már februárban benyújtották adóbevallásukat, de nem rendelkeztek adójuk 1%-áról. Ebben az esetben a lezárt, adószámukkal ellátott, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot külön is eljuttathatják az APEH-hoz. Tehát sosincs késő adójuk 1%-át felajánlani céljaink megvalósításához.

Az 1%-os felajánlások évek óta komoly támogatást nyújtanak működési költségeink fedezéséhez (bérleti díjak, postai és kommunikációs költségek, a Polaris Csillagvizsgáló fenntartása stb.), kiadványaink megjelentetéséhez (Meteor, Meteor csillagászati évkönyv, Amatőrcsillagászok kézikönyve, csillagászattörténeti kiadványok, az amatőrmozgalommal kapcsolatos publikációk stb.), rendezvényeink, programjaink lebonyolításához (táborok, közgyűlések, találkozók). Sok fiatalt és határon túli amatőrt is támogathatunk az SZJA-felajánlások révén.

Köszönjük a támogatást!

Magyar Csillagászati Egyesület

Egyszázalékos videónk a Youtube-on.

Ajánljuk...