Észlelők hétvégéje Újkígyóson

Meghívunk minden kedves érdeklődőt a 2010. július 9-11-én első
alkalommal megrendezett észlelő hétvégére, melynek Újkígyós városa fog
otthont adni (esőhétvége: augusztus 13-15.)

Újkígyós Békéscsabától 15 km-re található, 5537 fős város. Az észlelőrét a helyiek által Gesztenyésnek nevezett kiserdő mellett található, a város határaitól és fényeitől távol. Közvetlen fényszennyezéstől mentes, sötét ég várja az ide látogatókat. A terület hozzávetőlegesen 90 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, melyet nem a legjobb minőségű, de aszfaltos úton lehet megközelíteni. Parkolási, sátrazási, tűzgyújtási lehetőség megoldható. Megszállni a szomszéd faluban, a Vadász Panzióban lehet.

Az időpontválasztás sem véletlen, hisz e holdmentes éjjeleken könnyedén megfigyelhetővé vállnak az égbolt szépségei.

Program:

Július 9. péntek: érkezés/gyülekező az észlelőréten 17 órától. Pirkadatig tartó észlelés.
Július 10. szombat: ebéd után, a nappali időszakban lehetőség szerint előadásokat, beszélgetéseket, távcső és felszerelés bemutatót tartanánk (aki szívesen adna elő bármilyen témában, kérjük jelezze). Estére (21:30-tól) a környéken meghirdetett távcsöves bemutatót szeretnénk tartani minden érdeklődőnek, aki megjelenik. Ezután pirkadatig tartó észlelés.
Július 11. vasárnap: tetszőleges időpontban hazautazás.

Szállás: A szomszéd faluban található Vadász Panzióban. (5712 Szabadkígyós, Kastély u. 9.) Aki szeretné igénybe venni, a következő telefonszámokon foglalhat szobát, lehetőleg 1-2 héttel a hétvége előtt. 66/247-772, 20/943-5863 Megkérünk mindenkit, aki így kíván elhelyezkedni, még a gyülekező előtt foglalja el a szálláshelyét, majd onnan jöjjön a gyülekezőre.

Árak: 2 ágyas: 5900 Ft/éj, 3 ágyas: 6900 Ft/éj. Az árak személytől függetlenül, 1 éjszakára szólnak!

Étkezés: Alapvetően önállóan. A városban van több bolt, ezért mindenféle élelmiszer beszerezhető. Szeretnénk egy közös szalonnasütést tartani péntek este. Az élelemről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Észlelőhely: Kb. 2 km-re a várostól, áramellátás nélkül, ezért akinek szüksége van áramra, akkumulátorról ne feledkezzen el! Az észlelőhely GPS koordinátái: 46°34’24.86" É – 21°03’08.28" K

Megközelítés: Az Újkígyóson átmenő fő útról (Gyulai út) ráfordulni az Ady Endre utcára, majd a Rákóczi Ferenc utcán balra kanyarodva követni az utat az észlelőrétig. (l. Képek)

Képek: Az alábbi linken látható képeken megtekinthető az észlelőrét és jó néhány további információ a szállással kapcsolatban: http://picasaweb.google.hu/vass.gabriel

Aki szeretne eljönni, kérem, jelezze részvételi szándékát Vass Gábrielnek: 20/299-1890 (vass.gabriel kukac gmail.com)

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Ajánljuk...