Paléi meteorészlelő tábor augusztus 8-15. között

A tábort augusztus 8-15. között tartjuk, és a jól ismert Perseida meteorrajt észleljük majd. Az ellátás a megszokott nomád megoldás szerint lesz, tehát önellátó és sátorozós. Az élelmiszerek tárolására egy öreg pince fog szolgálni, a fürdésre pedig kerti zuhanyzóban van lehetőség. A legközelebbi bolt Sásdon található, a tábor területétől kb. 3-4 km-re. Teleház szerencsére van a faluban, így az internetezési lehetőség biztosított, sőt vezeték nélküli-hálózat is elérhető az épületben és környékén.

Paléi hajnal

Amit érdemes hozni: nomád táborozási kellékek (edény, evőeszköz, pohár…stb); észlelési felszerelés (piros lámpa, ceruza, rajztábla, radír), nappali túlélő csomag (kártya, olvasnivaló, túrabakancs, fürdőruha, napolaj…stb). Az észlelést minden nap sötétedés után kezdjük meg, a megfelelő előkészületekkel, mint például írnok kinevezése, észlelők égtájankénti beosztása, papírok, térképek kiosztása. Kezdő meteorészlelőket is örömmel fogadunk, akiknek segítségére lesznek a tapasztalt észlelők. Természetesen olyanokat is várunk, akik az amatőr csillagászat más területén tevékenykednek.

 

Reggeli ébredés az észlelőkazal körül

Egy fontos tanács az autóval érkezőknek: eső esetén a táborhoz vezető dűlő úton nem ajánlott közlekedni, mert az agyagos talaj nagyon csúszóssá válik! Akik tömegközlekedéssel jönnek, Sásdig tudnak vonattal jönni, onnan pedig busz közlekedik Paléig, ahonnan sajnos még egy kiadós gyalogút a táborhely. A buszmenetrendet a Volán oldalon lehet megnézni.

 

Térkép az elsőtáborozóknak

A táborral kapcsolatban Fodor Balázsnál lehet érdeklődni: e-mail: vomhimmelhoch@gmail.com, telefon: 06-30-538-8793. A friss információkat az egyesület közösségi oldalán (Csillagváros fórum) tesszük közzé. Szívesen vesszük a táborba érkezők előzetes jelentkezését.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ajánljuk...