Asztrofotós szakkör indul a Polarisban

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára  indítunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztofotográfia szerelmesei számára.

A Polaris Csillagvizsgálóban 2014. szeptember 24-én 19 órakor tarjuk az MCSE asztrofotós szakkörének első foglalkozását. Hasonlóan az észlelő és a fotometriai szakkörhöz, egyfajta műhelyként szeretnénk működtetni ezt is, ahová egyaránt várjuk a kezdő és a tapasztalt asztrofotósokat. Terveink szerint minden egyes összejövetelen elhangzana egy előadás, amelyet beszélgetés, eszmecsere követne.

Egy-egy terület művelői közül többeket is szeretnénk felkérni előadónak, így a résztvevőknek lehetősége lesz többféle technika, metodika és gondolkodásmód megismerésére.

Ezek csak a kezdeti elképzeléseink. Bízunk abban, hogy a szakkört egy idő után már maguk a tagok igényei formálják majd. Meghívunk téged is, hogy együtt tegyük meg az első lépéséket, és hogy aktív részese legyél egy a csillagászat és az asztrofotózás iránt érdeklődő lelkes társaságnak. Szeretnénk, ha az egymást már személyesen vagy a fórumokról már ismerő amatőrtársaink szakkörünkben igazi közösségre találnának a foglalkozásoknak köszönhetően. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

A tervek szerint a foglalkozások havonta egy alkalommal lesznek.

Következő foglalkozásunk október 10-én 19 órakor lesz.

 

Ajánljuk...