Áprilisban is asztrofotós szakkör a Polarisban (2016. 04. 15. 19 óra)

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.


Minden kezdet nehéz, de egyben roppant izgalmas is. Az embert hajtja a kíváncsiság, a lelkesedés, hogy a távcső „végén” lévő kamerájával felfedezze, megörökítse az égbolt csodáit. Látásunkat, ezek a ma már digitális eszközök kiterjesztik, azonban minden kép mögött ott a készítő személye. A következő összejövetelen Nagy Szabolcs mesél majd nekünk, hogy miként és mivel vágott bele a Naprendszer csodáinak fotózásába, hogyan vadászta le sikeresen az átsuhanó Nemzetközi Űrállomást a Szaturnusz, illetve a Hold előtt. Beszél majd arról is, hogy a rögzített felvételeit miként dolgozza fel. Mivel Szabolcs Angliában él, így távolról fog bejelentkezni hozzánk, de tervei között szerepel, hogy nyáron személyesen is találkozzon majd velünk. Ha máshol nem, hát a Meteor 2016 Távcsöves Találkozón.

Figyelem! Az előadást most kivételesen élőben is szeretnénk elérhetővé tenni az interneten, így távolról is lesz lehetőség bekapcsolódni. Ennek részleteiről, a tesztek után, később adunk majd tájékoztatást.

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2016. április 15-én (pénteken) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

Ajánljuk...