Ifjúsági MCSE-tagság

Kedvezményes ifjúsági tagsággal várja a Magyar Csillagászati Egyesület a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődő fiatalokat. Az ifjúsági tagdíj a rendes tagdíj 50%-a, és ugyanazokkal a jogokkal jár, mint a rendes tagdíj.

Az 1946-ban alapított Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legrégibb és legnagyobb létszámú csillagászati szervezete, melynek tagjai Magyarországon és a határon túl is tevékenykednek. Egyesületünk tudománynépszerűsítő és tehetséggondozó munkája mellett szervezi az amatőrcsillagász mozgalmat, koordinálja a megfigyelőmunkát, táborokat, országos bemutatókat és találkozókat szervez, továbbá üzemelteti az óbudai Polaris Csillagvizsgálót.

20140317-ifjusagi2Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legnagyobb csillagászati közössége. Kiadványokkal, honlapokkal rendezvényekkel, tanácsadással segítjük tagjainkat és minden érdeklődőt, hogy elmélyíthessék ismereteiket, megfigyeléseket végezhessenek, távcsövet építhessenek. Tagjaink illetményként kapják a Meteor című havi folyóiratunkat és a Meteor csillagászati évkönyvet. Helyi csoportjaink és szakcsoportjaink segítik a hasonló érdeklődési amatőrcsillagászok közös munkáját.

Csatlakozz hozzánk! Belépés az MCSE-be online felületen.

A rendes tagdíj összege 2014-re 7300 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2014-es évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2014 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2014-es tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 7300 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 16 000 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

Az ifjúsági tagdíj összege a rendes tagdíj 50% (3650 Ft). Ezt a tagsági formát azok a fiatalok választhatják, akik 26. életévüket még nem töltötték be, és közoktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulnak. Az illetménykiadványok megegyeznek a rendes tagságéval (Meteor folyóirat + Évkönyv). Budapestiek és környékbeliek részt vehetnek a Polaris Csillagvizsgáló ifjúsági szakkörének foglalkozásain, vidéki fiatalok pedig bekapcsolódhatnak helyi csoportjaink életébe.

Budapestiek és Budapest környékiek személyesen is rendezhetik tagdíjukat a Polaris Csillagvizsgáló esti ügyeletein, illetve – telefonos egyeztetés alapján – napközben is (tel.: 06-70-548-9124). A csillagvizsgálóban természetesen mindenkor szeretettel látjuk a Budapesten átutazó vidéki és külföldi tagtársainkat is. További lehetőség a tagdíjak rendezésére: számlavezető bankunk budapesti kirendeltségén is lehet tagdíjat fizetni: Bakonyvidéke Takarékszövetkezet, Budapest VI. Jókai tér 2.

20140317-ifjusagi1

Ajánljuk...