VII. Országos Kulin György Csillagászati Diákvetélkedő

A Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, a Magyar Csillagászati Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kísérleti Fizikai Tanszéke és Csillagvizsgálója, valamint Bajai Obszervatóriuma, és a TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete ismét országos diákvetélkedőt hirdet, két év után először ismét két kategóriában (általános iskolai és középiskolai) a 2015/2016 tanévben.

2015/16-ban a 7. országos Kulin György csillagászati versenyen mérhetik össze tudásukat a csillagászat iránt érdeklődő általános és középiskolás diákok. Utóbbiak számára országszerte felkészítő szakkörök is indulnak. Cél a diákolimpia!

 

A Bajai Obszervatórium Alapítvány, az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, a Magyar Csillagászati Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kísérleti Fizikus Tanszékcsoportja és Csillagvizsgálója, valamint Bajai Obszervatóriuma, a TIT Budapesti Planetáriuma és a TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete két év után először ismét két kategóriában (általános iskolai és középiskolai) hirdet országos diákvetélkedőt a kulini örökség ápolása jegyében.

A versenyben hazai és határon túli magyar ajkú, a 2015/2016. tanévben általános vagy középiskolába járó diákok vehetnek részt.

  • Az I. kategóriában általános iskolás (ezen belül is elsősorban felső tagozatos) diákok jelentkezését várjuk, 3 fős csapatokban.
  • A II. kategória a középiskolások egyéni versengése (főleg 10-12. osztályosok jelentkezését várjuk).
  • Nevezés: a lentebb megadott versenyhonlapról letölthető nevezési lap kitöltésével, és a nevezési díj befizetésével.

Mindkét kategóriában 3 internetes forduló után egy nyilvános döntő hozza meg majd a végeredményt, 2016. első negyedévében. A középiskolások élen végző diákjaiból kerül ki a 2016. évi indiai nemzetközi diákolimpiára kiutazó csapat!

Mindkét kategória hivatalos weblapja a http://www.bajaobs.hu fő lapról érhető el, a Kulin ikonra kattintva. Minden további tudnivaló, és az egyes fordulók feladatainak letöltése, a megoldások beküldése ezen keresztül érhető el, de személyesen, e-mailben is kommunikálhatnak az érdeklődők a verseny szervezőivel, az alábbi e-mail címeken:

Bár önálló felkészüléssel is eredményre juthatnak a versenyben a lelkes, önképző diákok, mégis sokaknak segítséget jelenthet, hogy az ország több pontján, 2015. októberétől

OLIMPIAI FELKÉSZÍTŐ CSILLAGÁSZATI SZAKKÖRÖK INDULNAK

várhatóan két-három hetenkénti, szombati foglalkozásokkal, területi alapú „beiskolázással”.

Érdeklődni, jelentkezni az alábbi módokon lehet:

  • Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Tolna megyei és vajdasági diákoknak:

Hegedüs Tibor, SzTE Bajai Obszervatórium, E-mail: hege@electra.bajaobs.hu, mobil: +36-20-937-042

  • Győr-Sopron, Vas, Veszprém, Zala megyékből:

Kovács József, ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, E-mail: jkovacs@gothard.hu, mobil: +36-20-471-9479

  • Budapest, Felvidék, és a többi, fentebb fel nem sorolt megyék:

Udvardi Imre, Könyves Kálmán Gimnázium (Bp), E-mail: imre.udvardi@gmail.com, mobil: +36-30-937-3720

Ajánljuk...