Szeptemberben folytatódik az asztrofotós szakkör a Polarisban

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztofotográfia szerelmesei számára.

A Polaris Csillagvizsgálóban 2015. szeptember 24-én (csütörtökön) 19 órakor tarjuk az MCSE asztrofotós szakkörének, a nyári szünetet követő első foglalkozását. Ez a szakkör is, hasonlóan az észlelő és a fotometriai szakkörhöz, egyfajta műhelyként működik, ahová egyaránt várjuk a kezdő és a tapasztalt asztrofotósokat. Ez alkalommal Éder Iván fog megismertetni minket azokkal a fortélyokkal, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy tükrös távcsöveinkből kihozzuk a maximumot, vagyis a Newton-távcsövek jusztírozása kerül terítékre. Kezdő vagy még? Gyere, és hallgasd meg Ivánt! Ha tudod, hozd saját távcsövedet! Illetve, az előadás után a Polaris Newton távcsövein rögtön kipróbálhatod a frissen szerzett ismereteket. Profi vagy a témában, van egy jól bevált módszered? Oszd meg velünk a bemutató után!

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

Ajánljuk...