Egy százalék a csillagászatnak!

Kérjük, támogassa Ön is a Magyar Csillagászati Egyesület tudománynépszerűsítő, tehetséggondozó munkáját az SZJA 1%-ának felajánlásával. Adószámunk: 19009162-2-43.

Az SZJA 1%-ából származó felajánlások hagyományosan egyesületünk legfontosabb és legértékesebb bevételi forrásai közé számítanak, hiszen azt a bizalmat is megmutatják, amivel a csillagászat barátai kitüntetik a Magyar Csillagászati Egyesületet.

A hagyományos borítékos rendszer mellett a személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező “perforált” íven is lehet nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak), melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie! A nyilatkozatnak mindenképpen tartalmaznia kell a Magyar Csillagászati Egyesület adószámát (19009162-2-43) és tartalmazhatja az MCSE nevét is. Ha a külön borítékos rendszert választjuk, akkor a nyilatkozatot lezárt, normál postai borítékba kell helyezni. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány használata. A borítékra rá kell írni az adózó személyi adatait: nevét, lakcímét, adóazonosító jelét.

Ma már egyre többen intézik adóbevallásukat elektronikusan. Az Ügyfélkapun keresztül belépve után az “eSZJA Portál”-ra kattintva megtekinthetjük a NAV-által elkészített adóbevallásunkat és rendelkezhetünk az 1%-os felajánlásról. A kedvezményezett adószámát (az MCSE esetében 19009162-2-43) a keresővel név alapján is könnyen megtaláljuk. Bánfalvy Zoltán tagtársunk készítette az alábbi képes útmutatót:

 

 

egyszazalek-szines-A5

Az 1%-os felajánlások évek óta komoly támogatást nyújtanak működési költségeink fedezéséhez (bérleti díjak, postai és kommunikációs költségek, honlapjaink fenntartása, a Polaris Csillagvizsgáló üzemeltetése stb.), kiadványaink megjelentetéséhez (Meteor, Meteor csillagászati évkönyv, szóróanyagok stb.), rendezvényeink, programjaink lebonyolításához (táborok, közgyűlés, találkozók). Sok fiatalt és határon túli amatőrt is támogathatunk az SZJA-felajánlások révén.

Köszönjük a támogatást!

 

Ajánljuk...