Elmarad! MCSE-éjszaka a Piszkéstetői Csillagvizsgálóban

Frissítés: az érkező hidegfront miatt a rendezvény elmarad!
 
Különleges lehetőség tagjaink számára: éjszakai látogatás az ország csillagászati tetején, a Piszkéstetői Csillagvizsgálóban! Napnyugtától hajnalhasadásig lehetünk vendégek hazánk legjelentősebb észlelőhelyén, a Piszkéstetőn!
 
A korábbi terveknek megfelelően Kiss László elnök kezdeményezésére, a CSFK-val együttműködve június 23-án MCSE-estet szervezünk tagjaink számára a Piszkéstetői Csillagvizsgálóban, napnyugtától napkeltéig. A látogatás során megismerkedünk az oszervatórium távcsöveivel (1 m-es RCC, 60 cm-es Schmidt, 80 cm-es RC) és a tudományos mérések körülményeivel.
 
Reményeink szerint lehetőség lesz a professzionális észlelések menetébe való bepillantásra is, valamint tényleges belepillantásra hazánk legnagyobb távcsövébe, az 1 méteres teleszkópba. Saját távcsöveket is lehet hozni és észleléseket folytatni velük a csillagvizsgáló területéről.
 
Odautazás egyénileg, javasoljuk a telekocsi intézményét, mivel az intézet területén igen korlátozott a parkolóhelyek száma. 
 
Helyi csoportjainkat, észlelőinket is szeretettel várjuk, azonban technikai okokból mind a résztvevők száma, mind pedig a gépjárművek száma (parkolás!) korlátozott, ezért regisztrálni kell, ami azért is hasznos, hogy a későbbiekben közvetlenül a regisztráltakkal tudjuk tartani a kapcsolatot a látogatás rendjével kapcsolatban.
 
Ezen a linken lehet regisztrálni a Piszkéstetői MCSE-éjszakára: https://regisztracio.mcse.hu/
 
Jelentkezési határidő: június 14.
 

Az 1 méteres távcső okulárkihuzatánál…

 
 

Ajánljuk...