Messier-hétvége a Csillagtanyán

Messier-hétvége a Csillagtanyán

Mikor:
2023. március 17, péntek @ 14:00 – 2023. március 19, vasárnap @ 14:00
2023-03-17T14:00:00+01:00
2023-03-19T14:00:00+01:00
Hol:
MCSE Csillagtanya
Lovasberény
János-hegyi út
Messier-hétvége a Csillagtanyán @ MCSE Csillagtanya

Március 17-19. között észlelőhétvégét tartunk az MCSE Csillagtanyán. Fő célpontjaink: Messier objektumai, és minden más (mély)égi csoda, amit a kora tavaszi égbolt kínál. Vállalkozó kedvűek megpróbálkozhatnak a Messier-maratonnal.

Az MCSE Csillagtanyáján (Lovasberény, János-hegyi út) Messier-hétvégét tartunk észlelők számára. Észlelés az MCSE távcsöveivel és saját műszerekkel (áramot biztosítunk).

Szállás (turistaházi jellegű) korlátozott számban áll rendelkezésre 4000 Ft/fő/éjszaka térítés ellenében (nem MCSE-tagoknak 6000 Ft/éj). A befolyó összeget teljes egészében a Csillagtanya fenntartására fordítjuk. A részvétel a Csillagtanyán rendszeresen önkéntesen dolgozók számára díjtalan. Étkezés: önellátó jelleggel. Melegítési lehetőség van (mikró, villanyrezsó), az ételek a pincében tárolhatók. Pizzarendelési lehetőség  Berény Bisztróból.

Az észlelésre nem kedvező idő esetén: kirándulás a környékbeli nevezetességek megtekintésére (a gánti “Mars”, a bauxitbánya, Székesfehérvár, a koronázó város, lovasberényi Cziráky-kastély, Velencei-tó, túralehetőség a Velencei-hegységben, csákvári Csuta cukrászda, böngészés a Csillagtanya több száz kötetes könyvtárában, a jövő tervezgetése… Vállalkozó kedvűek részt vehetnek a tanya csinosításában. 

Az MCSE Csillagtanya Buda­pestről és Dunaújvárosból 60–60 perc, Székesfehérvárról 20 perc alatt elérhető autóval. Tejutas égbolt, szinte zavartalan körkilátás! Jelentkezés  Mizser Attila főtitkárnál, az mcse@mcse.hu címen. 

A Messier-maraton teljesítéséhez használható, az objektumokat megfelelő sorrendben feltüntető lista letölthető innen.

További szálláslehetőségek a közvetlen szomszédságunkban levő Lovasberényi Kis Levendulásban és a Dióligetben elérhetők.

Jelentkezési határidő: március 1., a jelentkezéseket e-mailben kérjük (mcse@mcse.hu).

Mit végeztünk eddig a Csillagtanyán? Információk, hírek honlapunkon: https://www.mcse.hu/category/csillagtanya/

Ajánljuk...