A Polarisban ünnepeltük az NACSK 4. születésnapját

A 25 fő csoport a hartai önkormányzat különbuszával érkezett Budapestre szombat délután három óra körül. A szakkör tagjai először a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítását tekintették meg, ahol a csillagászati vonatkozású tárgyak mellett (pl. földre hullott meteor-darabok) érdekes természeti jellegű (biológiai-környezetvédelmi-természetvédelmi-történelmi) kiállítás volt látható. A múzeum bejárása után a Füvészkerttel szembeni parkolóban gyülekeztünk, majd indultunk tovább.
Fő úticélunk az MCSE Laborc utcai központi obszervatóriuma, a Polaris-csillagvizsgáló volt. Itt Mizser Attila kedves köszöntő szavai után Keresztúri Ákos és fiatal kollégája előadását hallgathattuk meg a földön kívüli élet lehetőségéről, így többek között a marsi vízjéggel kapcsolatos feltételezésekről és tudományos kutatásokról is hallhattunk.
Az előadás után a Polaris udvarán távcsöves bemutató vette kezdetét, néhányan közülünk pedig beszélgetést kezdeményeztünk a csillagvizsgálót üzemeltető amatőrökkel.
Csapatunk előtt még hosszú út állt, ezért este 9 óra körül buszra szálltunk és hazaindultunk.
A Polaris-csillagvizsgáló munkatársainak köszönjük a szíves vendéglátást. A Neptunusz Amatőrcsillagász Körnek pedig még sok szép ilyen születésnapi ünnepséget kívánunk!

Ajánljuk...