170. Császár Ottó: Horoszkópok, parajelenségek, ufók és egyéb ámítások.

{mosimage}

Kapható a könyvesboltokban.

Az emberi szellemet a hiszékenység bársonyosan simogatja, a misztikum kéjesen borzongatja, a tudatlanság pedig úgysem fáj. Ezekből következik, hogy jókora szeméthalom éktelenkedhet a fejekben
Mindenféle áltudományokkal foglalkozó könyv, de legnagyobb terjedelemben ostorozza a két legsötétebbet: az asztrológiát és az ufóniát (a könyv felét ezek teszik ki: a 64-136. oldalig). A csillagászattal foglalkozókat sajnos nem kerülik el ezen témakörök. A – könyvben ismertetett – többi emeletes marhaság felsorolásától, most megkímélném magunkat.
A szerző nagy lelkesedéssel, olvasmányosan, jó poénokkal, de könyörtelenül űz csúfot az álcsillagászat ezen két szektorából. Jókat szórakozunk, és sokat tanulunk: hiszen tényleg természettudományosan bizonyítja mindkettőre a szélhámosságot. A szerző évtizedek óta őzi ezt a tevékenységét természettudományos folyóiratok hasábjain, de a napjaink szennyáradata keményebb jelzők kötetbe rendezésére sarkalta.
Sajnos, az aki napi életét: már el sem tudja horoszkópja nélkül képzelni, vagy akit éjszakánként ufonauták molesztálnak és ejtenek teherbe…..nos: annak ez falra hányt borsó!
Sírjunk vagy örüljünk annak, hogy a sötétség egyre nő?! (Persze ettől nem lesz jobb a szabadszemes határmagnitudó!) Talán jó, hogy egyre több tennivalója lehet így a természettudományok és a csillagászat ismeretterjesztő munkásainak? Segíthet bennünket ebben a (szélmalom)harcban ez a kötet.
És ha mégsem győznénk a butaság felett? A képzőművész Szász Endre aforizmája szerint: akkor is egy ritka történelmi eseménysorozat kortársai lehetünk, ugyanis szerinte: Az nem minden nap adódik az ember életében, hogy egy öt-hatezer éves kultúra a szeme láttára omoljék össze!”

Ajánljuk...