Kezdődnek a csillagnéző túrák

A következő esti csillagnéző túra Budapesten október 3-án vasárnap lesz. Találkozunk 16.00-kor a 22-es busz Korányi kórház megállójánál. (Laktanya után). Ezúttal a Budakeszi Vadasparkba látogatunk el. Ez a túra nem lesz ingyenes, mert a vadasparki belépőt meg kell venni. (Ez 950 Ft, 10 fő felett 600 Ft.)A sétánk rövid lesz, mert a buszmegállótól másfél km a Vadaspark. Bent kb. 2 óra hosszát időzünk, jó idő esetén 7 óra körül a Vadaspark melletti réten távcsöves bemutatót tartunk, majd visszamegyünk a 22-es buszhoz. (Parkolási lehetőség a Korányi Kórháznál van.)

Minden érdeklődőt szeretettel vár a túravezető: Kerényi Lilla  


Időpont: szeptember 17. (péntek) 18:30

Találkozó helye: 137-es busz Erdőalja úti megállójában, a buszfordulónál. (A Hedvig utca után kell leszállni.)Koordináták:47,55964 É, 19,00659 K.)

A túra hossza: kb. 5 km
A túra időtartama: kb. 3 óra

Útvonal: A kék kereszt jelzésen elsétálunk a Virágos-nyeregig. A kék jelzésen megyünk tovább a Csúcs-hegy irányába. A Tök-hegy lábánál letérünk a jelzésről, és elgyalogolunk a gercsei árpádkori templomhoz. Innen a kék kereszten visszasétálunk a Virágos-nyeregbe. Derült idő esetén itt fogunk észlelni. Megmutatjuk a csillagképeket, beszélünk a hozzájuk kapcsolódó legendákról is. Távcsővel megkeressük az Androméda-ködöt, az M13-at, a Perseus ikerhalmazt. Közben megnézzük a Jupitert is.Hozzatok magatokkal zseblámpát, és ha van, binokulárt! Szóljatok barátaitoknak is! Túravezető: Kerényi Lilla

kerlilla@freemail.hu. A túrán a részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges. Ha felhős az ég, akkor is elindulunk. A séta csak eső esetén marad el.

A következő túra időpontja: október 3.

 

Ajánljuk...