Óbudai csillagok 2022: keddi előadások a Polarisban

Októberben ismét kezdődik a Polaris Csillagvizsgáló népszerű keddi sorozata. Szellemi kalandozások a 108 ezer km/óra sebességgel száguldó Föld nevű űrhajón! Előadásaink keddenként 19 órakor kezdődnek, kérjük a pontos megjelenést! Derült idő esetén az előadás után távcsöves bemutató, aktuális égi látnivalókkal. Célpont a Szaturnusz, a Jupiter és az őszi égbolt érdekességei.

Október 4. Az Artemis-program: vissza a Holdra! (Horváth András)

Október 11. Csillagrobbanások és kozmikus porszemcsék nyomában a Webb-űrtávcsővel (Szalai Tamás)

Október 18. William Herschel és a mélyég-objektumok világa (Sánta Gábor)

Október 25. Napfogyatkozások nyomában (Mizser Attila)

November 8. Hogyan válasszunk távcsövet? (Molnár Péter)

November 15. Exobolygók 2022: jelentés az élvonalból (Kiss László)

November 22. A robottávcsövezés fortélyai (Majzik Lionel)

November 29. Nézzünk a Mars felszíne alá roverrel, radarral és drónokkal (Kereszturi Ákos)

December 6. Közelít a Mars! Mit láthatunk rajta? (Kereszturi Ákos)

Sorozatszerkesztő: Mizser Attila

 

Az előadások az MCSE tagjai számára ingyenesek, akárcsak azoknak, akik a helyszínen lépnek be az egyesületbe. Tagok számára a Polaris látogatása ingyenes, emellett számos egyéb kedvezményt, illetménykiadványt is kapnak.

Nem tagok esetén a belépő felnőttek részére 2000 Ft, diákok és nyugdíjasok részére 1000 Ft előadásonként. Váltson “bérletet” előadás-sorozatainkra! Tagjaink ingyenesen vehetnek részt a Polaris előadás-sorozatain, ezért minden érdeklődőnek javasoljuk az MCSE-tagságot, mellyel az ingyenes részvétel mellett további kedvezmények járnak, legfőképp pedig illetményként kapják tagjaink a Meteort és a Meteor csillagászati évkönyvet.

A tagdíj összege 2022-re 10000 Ft (ifjúsági tagdíj: 5000 Ft). A belépés a Polarisban intézhető személyesen, vagy online felületen: http://www.mcse.hu/belepes-a-magyar-csillagaszati-egyesuletbe/

Az újonnan belépők számára a Meteor idei számait visszamenőleg biztosítjuk. A tagdíj összege 2023-ra 12000 Ft (ifjúsági tagdíj).

 

Bolygók a Polaris kupolája fölött, 2015. november 13-án hajnalban. Lent a Vénusz, középen a Mars, fent a Jupiter. Mizser Attila felvétele.

 

 

 

Ajánljuk...