Asztrofotós találkozó a Polarisban

Találkozónkat három nagyobb blokkra tagoljuk. A délelőtti program során elsősorban az ég alatti munkához hasznos, gyakorlatias előadásokat hallgathatunk majd meg a Polaris Csillagvizsgálóban. Az ebédszünetet követően elsősorban az utómunkálatokkal kapcsolatos témaköröket érintünk majd, rövid bemutatók keretében.
Végül a délutáni záróprogram erősen kötetlen formában a "végtermékek" megtekintését célozza: kérjük, akinek vannak saját készítésű asztrofotói, ne hagyja otthon – hozza el magával, hogy megismerhessük egymás munkáját. Többen jelezték, hogy alapvető képfeldolgozási kérdéseik is lennének. Az utolsó blokkban erre is mód nyílik: a résztvevők szabadon kérdezhetnek.
 
10:00 Megnyitó (Mizser Attila)
10:10 Filmre vagy digitálisan? (Éder Iván)
10:55 szünet
11:00 Canon 300D – infrában (Braskó Sándor)
11:45 szünet
11:50 A PST-ről aszrofotós szemmel (Áldott Gábor)
12:20 szünet, csoportkép, ebéd
13:00 CCD-s és digitális kamerás képek kombinálása (Braskó Sándor)
13:20 Tippek, trükkök napfotózáshoz (Pápics Péter)
13:40 Digitális varázslat vagy valóság? (Nagy Zoltán A.)
14:00 Kettőscsillagok mérése és asztrofotózás a Castor csillagvizsgálóban (Ladányi Tamás)
14:20 Hová lesznek a színek? (Nagy Zoltán A.)
14:40 szünet
15:00 Kötetlen képbemutatók, felvételek közös elemzése, újabb képek a Schwassmann-Wachmann 3-üstökösről, napfogyatkozás élménybeszámolók, fórum stb.
17:00 Zárszó
 
Találkozónk a PolarisTV-n keresztül a hálózaton át is követhető lesz, és örömmel látjuk az internetes hallgatóság kérdéseit, hozzászólását is! A rendezvény során az érdeklődők megtekinhetik az Az "új" Naprendszer – ahogy mi látjuk c. asztrofotós kiállítást.

Ajánljuk...